Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod Stix » 29 bře 2015, 23:19

Nitone, každý ti bude doporučovat to, s čím má zkušenost. Za 60 tis. už myslím můžeš koupit kvalitní stroj. Podstatný je, jak daleký cesty bude manželka a dcera podnikat, jestli půjde třeba o pravidelné dojíždění do práce/školy atd. Pak jde taky o to, jak jsou vysoké, příp. i váha - mám 160cm a třeba X-max nepřipadá v úvahu kvůli vysoký výšce sedla. Pokud jde o vlastní zkušenost - doporučuju Hondu SH 125 (příp. MODE - ta má nižší sedlo, ale slabší motor, vzadu jen bubnovou brzdu, ale je levnější) nebo Honda PCX. Když jsme se rozhodli pro koupi skútrů, tak jsme projeli webové stránky dovozců/prodejců cca 7 značek, u některých jsme vhodný model nenašli, tím se výběr zúžil. Pak jsem se jela naživo podívat na některé modely, vyzkoušet posed, poptat se prodejců atd. Doporučuju udělat si nějaký užší výběr a pak obejít prodejce. Ať si "tvoje holky" vyzkoušejí, na kterém se cítí nejlíp (někde je možnost i zkušebních jízd). Konkrétní jeden model - ten nejlepší a po všech stránkách vyhovující ti tady asi nikdo neřekne.
Stix

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: snad už brzy

Příspěvekod Slayrix » 30 bře 2015, 00:58

niton --> pokud zvažuješ koupi ojetého stroje, tak stačí zde na skutrportalu kliknout na bazar, zadat specifikace jaké si představuješ a hledat ) pokud chceš něco nového, tak jak tu padlo několikrát, vyhlídnout si více strojů, vyzkoušet a nechat výběr hlavně na osobách, které na stroji budou jezdit nejvíce ;) ale pokud chceš konkrétnější rady, tak by bylo fajn, kdyby si napsal jestli máš třeba představu o tom, jestli značku nebo čínu, jestli menší skútr či větší, je toho spousty, ale především HLEDAT ;)
Slayrix

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR Max
Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod niton » 30 bře 2015, 21:31

Ahoj, všem děkuji za tipy a rady.
to Stix: Dcera by to používala převážně sama na cesty do školy. Je to cca 15km ale asi právě její výška bude při výběru rozhodující má 160 cm. ostatní by to používali asi jen příležitostně na jízdu na drobný nákup apod. Můžu se zeptat co padlo do tvého užšího výběru?
niton

5+

Reputace: 0

Příspěvekod Jindrich On » 30 bře 2015, 21:49

Ahoj niton,

třeba tohle:

100-125ccm-skutry-f3/honda-vision-110-t5698.html

:-)

hezký večer.

J.
Jindrich On

50+

Reputace: 7
Skútr / moto: Skútr 125

Příspěvekod Stix » 30 bře 2015, 22:14

Po zkušenostech s půjčenými padesátkami v Řecku jsem měla výběr dost omezený tím, že jsem chtěla kotoučovou brzdu i vzadu, větší kola, vodou chlazený, v rámci řidičáku A1 co možná nejvyšší výkon, přijatelnou výšku sedla, spolehlivost, úložný prostor. S těmito parametry tenkrát přicházely v úvahu jen 2 modely - Honda SH125 a Suzuki Sixteen (ten už se teď nevyrábí). SH125 mělo v ceně i kufr, líbilo se mi víc než Sixteen, tady na fóru byla spousta spokojených majitelů, navíc pak Honda měla na modely předchozího roku akci, takže bylo rozhodnuto. Musím ale dodat, že jsme počítali s tím, že na skútrech budeme jezdit na delší cesty a dovolený. Pokud bude dcera dojíždět jen 15 km a manželka jezdit na nákupy, tak by asi stačilo to SH Mode nebo PCX (oba mají nižší sedlo, 160-ti cm postavě určitě vyhovující).
Stix

100+

Příspěvekod medved.m » 30 bře 2015, 22:21

niton: tak jestli má holka 160 cm, tak nejspíš (nejen) SH125 z výběru vypadává. Má sedlo dost vysoko.
Jinak existuje zajímavá stránka http://cycle-ergo.com/, nejsou tam ani zdaleka všechny stroje na světě, ale třeba může trochu pomoci :D
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod niton » 30 bře 2015, 23:20

to stix: diky moc to jsou přesně ty postřehy které jsem očekával od někoho kdo si takovýmto výběrem prošel a už má nějakou tu zkušenost za sebou :D
to medved.m: ta stránka vypadá dost dobře :) Honda SH125 jsem tam sice našel jen ve větší kubatuře ale rozdíl tam asi jiný nebude. Akorát budu muset přepočítávat protože to neumí přepnout do metrického systému (nebo jsem to nenašel) Dopllňuji: je to tam v Options Díky. :D
niton

5+

Příspěvekod Stix » 31 bře 2015, 00:45

To Niton: Je fakt, že novější SH125 (má ho manžel) je o trošku vyšší než model, co mám já (r.v. 2010).
Stix

100+

Příspěvekod double-J » 31 bře 2015, 05:58

Niton: jak už bylo řečeno, každý doporučí, s čím má zkušenost a já bycch ti v tomhle směru mohl nabídnout třeba Kymco Agility City+, co už tu padlo nebo Movie S, myslím, že oba splňují všechny předpoklady, aby uspokojily tvé požadavky.

Sent from my iPhone using Tapatalk
web: http://www.kymco-praha.cz e-mail: info@kymco-praha.cz hotline: 724 281 486
double-J

Prodejce/servis

Reputace: 53
Skútr / moto: Kymco Xciting 400i ABS Limited Edition

Příspěvekod Timgad » 31 bře 2015, 06:52

Niton: lze tam nastavit i metrické jednotky, je nutno rozkliknout ty červené obdélníky vpravo vedle zobrazené motorky s jezdcem.
Timgad

100+

Reputace: 23
Skútr / moto: klasický skútr

Příspěvekod jackv » 31 bře 2015, 22:13

Zdravím, máme už přes rok doma Kymco 8, 125ccm, využívá ho spíše přítelkyně, já se v současnosné době, vzhledem ke svým 196cm, poohlížím po něčem větším (rozměrově) o stejné kubatuře. Nejvíc se mi zatím asi zamlouvá Kymco Downtown 125. Chtěl bych stroj se kterým by bylo možné podniknout i delší vyjížďku a na který bych se slušně poskládal. Jelikož bych chtěl investovat cca 60 tisíc, budu muset sáhnout po ojetém. V inzerci jsem
si vyhlídl např. tento kousek: http://www.tipmoto.com/motorky/kymco/272677-downtown-125i.html , ale nezdají se mi ujeté kilometry u 4-5 let starého skútru. Budu rád za Vaše názory, případně tipy. Jakub
jackv

0+

Skútr / moto: Kymco Super 8 125

Příspěvekod madma » 31 bře 2015, 23:33

S ohledem na výšku, kterou uvádíš, určitě něco rozměrově většího. Zkus ještě kouknout třeba na Yamaha X-max nebo pokud ti nebude vadit ital, tak potom Piaggio (X Evo, X9). Třeba na tom Downtownu jsem se svými 190 cm seděl a nějak jsem se tam nemohl poskládat. Možná to je jen o pocitu, ale ten by měl být nakonec asi jedno z nejdůležitějších měřítek (pochopitelně když pominu technický stav). Pro mě byla ta nejlepší varianta Piaggio X Evo, ale jak říkám, chce to zkusit. I při stejné výšce má každý trošku jinou postavu, jinak dlouhé ruce a nohy... Řečeno s klasikem "Je to takový překladatelský oříšek - kolik třešní, tolik višní..." :D
Piaggio XEvo 125 --> Suzuki DL650 V-Strom
madma

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Piaggio X Evo 125 / Suzuki DL650 V-Strom

Příspěvekod double-J » 01 dub 2015, 07:17

jackv: ten DT v te inzerci je pekny, ale taky se mi to moc nezda :(
Jinak mam dva zname, co maji pres 190, oba maji DT a pochvaluji si, jak se na nej pekne vejdou.

Sent from my iPhone using Tapatalk
double-J

Prodejce/servis

Příspěvekod koftun » 01 dub 2015, 07:56

Downtown 125 jsem měl možnost zkusit na cestě Kladno-Přerov a oklikama zpátky. přišlo mi,že 125cc je pro takovej podvozek dost málo a skútr je na rozjezdy hodně línej. trochu mě mučilo, jak se motor napřed roztočí do bezvědomí, než se něco děje, ale to může být otázka vkusu.
ve vyšších rychlostech se motor ukazuje z lepší stránky a umí držet na rovině kilčo po neomezeně dlouhou dobu, plus má malinkou rezervu na další zrychlení na 110-120 (120je spíš z kopce). jednoválec je v těchle rychlostech roztočenej okolo deseti tisíc otáček - to a vysoký točky při rozjezdu mi subjektivně přijdou jako risk pro životnost motoru a spojky.

kromě toho je ten skútr fajn :-)

Edit: ty rychlosti jsou odečítaný z tachometru...
koftun

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Yama Vity - prodáno, Yukáč City - totální stavba
Tuning / úpravy: City - komplet tunning...

Příspěvekod double-J » 01 dub 2015, 08:05

To je typické chování pro "maxi 125" s výkonem na maximu...samozřejmě je to tovární nastavení, které se nechá za několik tisícovek poladit nějakými alternativními díly a tím tohle nejen eliminovat, ale dosahovat i větší rychlosti...Jinak na životnost to vliv nemá.
double-J

Prodejce/servis

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek