Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 21:07

Tak auta kupuje asi každý jinou kategorii a na 80% jinou značku :wink:
Ale ohledně skůtru si nechám poradit, vím jak peníze vydělat, proto i s rozmyslem peníze utrácím ....

Koukám že moc lidí tu nemá SYM, přitom Portugalsko, Španělsko i čmodnutá Itálie jsou plné skůtrů SYM.
Co je to za značku ? Asi nic špatného a našel jsem tam SYM SYMPHONY SR125 CG Limited Edition 7.5kW za 49900,-Kč
Váš Názor? Vzhledově mi sedí ...

Design : naštěstí to je věc vkusu jednotlivce :D
logitech

25+

Reputace: -1

Příspěvekod Slayrix » 22 bře 2015, 21:12

Tak hlavní je, že peníze víš jak vydělat, auta kupuješ bez problémů za 500tis. a výš, ale u skútru je problém +- 20tis. dává to ,,smysl'' :D

Když ti sedí, take ti doporučím si ho koupit ;) zvlášť když je to Limited Edition --> myslím, že cena půjde nahoru
Naposledy upravil Slayrix dne 22 bře 2015, 21:13, celkově upraveno 1
Slayrix

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR Max
Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod double-J » 22 bře 2015, 21:12

logitech píše:HonzaR : Já tu nechci rozebírat PCX, je to skůtr který mě nezajímá a už vůbec se nechám zatáhnout do diskuze kterou nechci. Prostě ho NECHCI, ale chápu i Ty kterým se líbí a jsou jistě spokojeni.

Dobře, pokud vynecháme PCX , peníze 60 000,- +- , chci nové
Které skůtry by jste mi doporučili a PROČ ?
Pokud možno v porovnání s Keeway Logik s motorem EFI 9kW , za 54000,-Kč neboť to je zatím můj favorit
Vybavení na moto mám - komplet , už chybí jen ten skůtr :-)

Tak upřímě, ač já jsem ti ze zjištných důvodů doporučoval něco jiného, proti Keeway Logik 125 EFI nelze prakticky nic namítat. Pokud tomu věříš, je to v číně "licenčně vyráběný italský" skútr, mající kořeny v Benelli. Otázkou je, jak moc to je výhoda, nebo není. Pokud to je s dostupností ND podobně, jako u jiných čínských značek, nebo potažmo italských, může to být dobrý skútr pouze za předpokladu toho, že ty díly nebudeš potřebovat...
Mám osobní zkušenost s italem, konkrétně Gilerou, na které po 50km odešla vodní pumpa, bylo to cca koncem května a pumpa přišla z Itálie na začátku července - že jsem nebyl rád, že nemůžu 2 měs. jezdit asi nemusím zdůrazňovat.
Jinak Keeway Logik se obecně dá postavit na úroveň Hondy SH, Kymco People nebo třeba SYM Symphony, prípadně Benelli CAFFENERO, což je prakticky totožný skútr a sám si netroufám říct, který je z téhle řady nejlepší, ale co jsem na 100% schopen říct je to, že Honda a Kymco nebudou mít problem s ND ani podporou, co se servisu týče, eventuelně řešení případné záruky.
web: http://www.kymco-praha.cz e-mail: info@kymco-praha.cz hotline: 724 281 486
double-J

Prodejce/servis

Reputace: 53
Skútr / moto: Kymco Xciting 400i ABS Limited Edition

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 21:14

Tak ono "SR Max" je taky jak z číny , čím víc GTS, RS, SR, MAX tím to je větší tahák :lol: :lol:
Takže jak víme ... na názvu nezáleží ...

Edit: Ano, firmu Kymco jsem si už vyhledal :wink: Začínám se orientovat teprve 2 dny :shock:
Naposledy upravil logitech dne 22 bře 2015, 21:16, celkově upraveno 1
logitech

25+

Příspěvekod double-J » 22 bře 2015, 21:15

K tomu, co je SYM za značku asi takhle...jak jsem už psal - je to takový "koncern" http://www.nevimagroup.cz/
double-J

Prodejce/servis

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 21:18

Tak s tím koncernem nemohu souhlasit, vždyť ty značky mají jen společného dovozce, a koukám že vy jste prodejce Kymco 8)
Studuji ty značky a zkušenosti uživatelů celý den, takže už opouštím některé moje nápady , třeba Cyborg, Mottoror atd ...
logitech

25+

Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod BrAtKo » 22 bře 2015, 21:20

A kupou tých low endov co si vymenoval je iste ze príde den ked sa toho budeš chcieť zbaviť. Ale to si nedrží cenu ani náhodou. Tak mysli aj na to ze to raz predáš. Pozri tu Yamahu 110 ci DeLight ci Honda Vision, co je na tom ze 110ccm ked je možno výkonnejšia ako tie čínske 125ky. Inak kamoš kúpil Sym Fiddle v záruke 1300km za 860€. Ja som dnes predal PCX 150 po týždni od zverejnenia inzerátu.
Naposledy upravil BrAtKo dne 22 bře 2015, 21:20, celkově upraveno 1
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Příspěvekod Slayrix » 22 bře 2015, 21:20

Logitech --> jestli to měl být pokus o narážku, tak se ti to moc nepovedlo :D navíc jsem nic neřekl o názvu skútru, spíše tomu rádoby ,,honosnému'' Limited Edition. Rádoby trik jak udělat z něčeho obyčejného, něco výjmečného, to se můj SR Max nesnaží --> v názvu má pouze Max protože se jedná o maxíka to je všechno ;)

Bratko --> s tou cenou jsem to napsal ironicky :D
Naposledy upravil Slayrix dne 22 bře 2015, 21:21, celkově upraveno 1
Slayrix

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR Max
Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod double-J » 22 bře 2015, 21:21

Jsou tam uvozovky! Ale to, že to tak nazývám neznamená, že nemají, kromě dovozce nic společného, viz můj předchozí příspěvek...jsou to prostě "propojené licenční výroby"...ono Benelli taky není, co bývalo a je to velká škoda!
double-J

Prodejce/servis

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 21:24

Suzuki Address ?? Koukám že na výstavě v Praze byl, ale to je jediné co jsem o něm našel . A cena 46000,-
Ps.: A na YT reklamní video

V prázdné garáži mám - Benelli Tornádo (ale sousedovo :-) ) , vím že Benelli mají celé číňani ..
logitech

25+

Příspěvekod double-J » 22 bře 2015, 21:33

No právě.... (Benelli) ale neměli, jako všechno ostatní a tím se to rozvětvilo.

Co se týče Suzuki Address, je to dle mého názoru jen zoufalý počin Suzuki aspoň si sáhnout na trh se skútry v oblasti pod 200ccm, protože Suzuki Sixteen 125 byl naprostý propadák. Pokud mám tedy správné informace od těch prodejců, se kterými se znám.
double-J

Prodejce/servis

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 21:42

No, teď kdo se v tom má vyznat.
SYM (jak říkáte čínský koncern) špatný, SUZUKI (jak říkáte "značka") špatný :shock:

Kymco :
People GT 125i - už dost mimo rozpočet,přesto možnost by to byla, ALE 89.990,- Kč je dost a to už bych se dostal k Hondě SH s ABS za 78000,- (ABS beru jako velké plus)
MOVIE S 125I - designový hnus
Agility City+ pěkná, lehká, mohla by se líbit i dceři ..... ale zase by se nelibila mě:lol:

Nemít dospělé děti tak beru X-Max nebo T-Max, bez debat. Ale děcka na tom chtějí také jezdit, dcera se vdávat nechce a klukovi se z vysoké také nechce, u rodičů jim je prostě nejlépe.

Ps.: Chci jezdit jen když bude opravdu hezky, takový zapálený fanoušek jako jste vy tady ze mě nikdy nebude ...
Naposledy upravil logitech dne 22 bře 2015, 21:52, celkově upraveno 1
logitech

25+

Příspěvekod double-J » 22 bře 2015, 21:52

Já neřek, že Suzuki je špatný, ale že je to zoufalý počin toho, jak s lacinějším skútrem se snaží urvat podíl na trhu...sáhli ke skútru, který má zadní bubnovou brzdu, horší motor a lacinější zpracování, protože Sixteen neuspěl, ale upřímě si nemyslím, že jim to pomůže.

People GT jsem uvedl jen pro porovnání s tím, co jsme diskutovali - je to typově stejný skútr. Jinak pokud by byla úvaha i o Agility City+ třeba, tak se nabízí ještě Super 8 (http://www.kymco-praha.cz/430/super-8-125), ale i Agility i Super 8 jsou už skútry s karburátorem a né vstřikováním, což byl hlavní důvod, proč jsem původně navrhoval Movie S, avšak kvalita tam pořád je - oba skútry jsou už však v kategorii s tím Addressem od Suzuki.
double-J

Prodejce/servis

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 21:54

Tak pro mě spíš People GT 125i ,ale jak píšu , cena je dost vysoko , výš než za Hondu s ABS.
To by GT muselo být za nějakých 65000,- aby mělo smysl o ni uvažovat. ...

No ... Super 8 nevypadá zle bílo/černá .... ps.: na webu Vám nejdou přepínat barvy :-)
Zvládne 2x týdně Praha - Ml.Boleslav ? Opakuji - jen když bude opravdu hezky, takže 3 měsíce v roce .... A raději nějaké plexi, abych neofouknul ...
logitech

25+

PříspěvekTento příspěvek již byl smazán kým HonzaR v 22 bře 2015, 22:01.

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek