Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr 125ccm skútru - obecné téma

Příspěvekod moto.joker » 22 bře 2015, 17:50

No já jsem na to taky pak koukal.
Přemýšlel jsem o tom, zda jsem nezačal špatně, ale máš tam napsáno "Můj výběr je zatím tento:" tak si myslím, že to není konečný soupis a lze do něj něco přidat.

Takže teď jasně:
Jde Ti o výběr pouze z tebou uvedených 4 stroj", nebo je možno navrhovat i další stroje?
Lze navrhovat značky, nebo jen levnější čínské stroje?
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod S-Pavlos » 22 bře 2015, 18:41

logitech píše:Tak PCX nechci na 100% , vypadá divně, hlavně ty uzká kolečka :?
Osobně si myslím, že dávat třeba za Hondu SH 70000,-Kč ....
.....,ale proč ho utratit když jsou na trhu i jíné značky

Když jsem v loni začínal pátrat po skůtrech a přišel do obchodu a řekl svou představu co chci a že mám na to třicet tisíc, tak mi pan prodavač řekl: " Jó milej pane to co vy chcete je kolem sto tisíc a vejš. Tak jsem zařadil zpátečku a šel domů přemýšlet co s tím. Po čase jsem si řekl, že pořídím asi tedy nějakou Chinu kolem mých třiceti našetřených a z požadavků jsem slevil, protože to chci přece jen na ježdění do práce. Nedávno se vyloupl Hammer od Kontoy a to byla ta pravá volba. Zrazován nejen zdejšími členy a následném okouknutí na motosalonu bylo jasno. Nebudu si kupovat hračku na blbnutí a na ježdění do práce něco lepšího, a tím živit dva dvoukoláky. Abych se tedy dostal jak se říká k pointě. Někdo má z PCX orgazmus jen jak se na něj podívá. Nemluvím o jízdních kvalitách a zpracování. Mně se ta uzká kolečka také moc nelíbí a design také nepovažuji za něco super. Ale naskytla se mi příležitost koupit rok a půl starou PCX z najetím pouhých 2500 km. Vzal jsem si dva dny na rozmyšlenou a po jejich uplynutí bylo jasno. Dal jsem si "svoje" pro a proti hezky na papír, porovnal a druhý den ji šel převzít. A to jsem tip co nejraději kupuje jen nové věci....
Proč utratit prachy (60tis. co máš) když jsou na trhu jiné značky? Tak na to si musíš příjít sám. A myslím, že odpovědi dříve, nebo později najdeš.
A to, že ti tu někdo radí jinak, než si představuješ, nebo dokonce se ti posmívají? Tak to přejdi. I z těch "negativních" rad, či přízpěvků se da najít odpověď a vzít si z toho něco, třeba jen málo, ku prospěchu svému.
A až si vybereš skůtra a nemáš ještě helmu, tak si připrav na další dilemata :mrgreen: Já to projíždím už třetí den a už má z toho vlka a zapocený hemeroidy a to nemluvím o besti kedlubny Začal jsem s helmama kolem dvou tisíc. Včera to už byly helmy kolem čtyř a pěti tisíc. A dnes už pokukuju pohelmě za sedmičku. No nejeblo by to z toho? :lol:
Tak, tož asi tak. A kdo měl výdrž to přečíst až sem, tak díkes za pozornost. Měl jsem potřebu se tak nějak vykecat.
S-Pavlos

50+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda PCX 125

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 18:58

moto.joker

jak jsem psal,mám rozpočet cca.60 000,- , jsou to peníze které bez mrknutí oka utratím, takže se nebráním žádné značce. Ale zároveň nechci vrážet peníze do něčeho co nesplňuje požadavek cena/užitek
Pokud tady někdo napíše Keeway CITYBLADE 125 je špatný protože:
1.
2.
3.
Tak to beru.
Ale když někdo napíše "je to šmejd" a tím to skončí, tak to neberu za odpověď , ale jen za plácnutí do vody a jako nulovou hodnotu příspěvku.

Ps.: PCX nechci - nelíbí se mi, je divná ... zdá se mi předražená, jezdec vypadá jak moucha na bombonu a ještě ty galusky tomu dávají korunu ..(takže PCX NE)
logitech

25+

Reputace: -1

Příspěvekod Dándí » 22 bře 2015, 19:18

Nevím proč sem píšu, ale zajeď si někam kde tyto stroje připravují na prodej, či je servisují a pak uvidíš, že se nedá jednotně říct tam se kazí to, tam zas ono. Můžeš mít kliku, ale taky smolíka, což se zase dočtech v mnoha vláknech kolik lidí to či ono prodalo protože opravdu nezjistili proč to najednou nejede atd.. Většina z nás měla chinu a tak po zkušenostech s ostatníma značkama se ti snaží naznačit, že je asi lepší jít do něčeho co jezdí.
Důležitý je přece taky faktor jak tomu rozumíš, jak rychle umíš diagnostikovat nepatřičné zvuky a tím to nechat opravit než to úplně klekne. Když si umíš vše opravit sám a baví tě to tak je jedno co si koupíš. Dokonce si zde někteří jedinci koupili dva podobné stroje a z jejich recenzí bylo patrné, že se různé závady lišili.
Jezdím na pohodu, spíš pomalejš než rychle
Dándí

500+

Reputace: 382
Skútr / moto: YAMAHA IronMax- Já, BlackMax- Kamča a SH 300 spolu
Tuning / úpravy: netunime - jezdíme. Jen občas něco poladíme

Příspěvekod S-Pavlos » 22 bře 2015, 19:30

No vidíš, a já když vidím jezdce na skůtru bez toho středového "tunelu", tak mi to připadá jako když jezdec "to" už domu nestihne a použivá svůj moped. Nic ve zlém.
Ty galusky vypadají asi tak, jak vypadají, protože dle mě to snižuje spotřebu. Hold něco za něco. Tímto ti ovšem pcx nijak nevnucuju.

Z tvého výběru bych šel do Keeway Logik EFI už jen kvůli vyššímu výkonu a většími koly oproti Cityblade, ale designově se mi líbý oba.
Myslím, že se tu nenajde nikdo kdo ti přesně do puntíku řekne kterej proč jo a ktrej proč ne. Neb nikdo nemá zkušenosti se všemi najednou. Pak už zbývají jen jednotlivý uživatelé, kteří z nějakého důvodu sem vlezou a budou ochotni napsat své zkušenosti. Ať kladné, nebo ty druhé.
Naposledy upravil S-Pavlos dne 22 bře 2015, 19:33, celkově upraveno 3
S-Pavlos

50+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda PCX 125

Příspěvekod HonzaR » 22 bře 2015, 19:31

Logitech: můžeš tedy ty tady napsat konkrétně 1, 2, 3, proč se ti zdá PCX předražené? To bych vážně rád věděl...
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod moto.joker » 22 bře 2015, 19:54

logitech píše:moto.joker
... Ale když někdo napíše "je to šmejd" a tím to skončí, tak to neberu za odpověď , ale jen za plácnutí do vody a jako nulovou hodnotu příspěvku.
...

Ano, tato odpověď bez zdůvodnění nemá žádnou vypovídací hodnotu. Tím na ni není třeba nijak reagovat, protože se dá předpokládat že se víc už nedozvíš. Věnuj pozornost pouze odpovědím s nějakou hodnotou.

Už jsem to tady někde psal. U různých čínských značek je zhruba stejná pravděpodobnost že budeš mít super stroj nebo nespolehlivý šrot. Můžeš mít štěstí a bude Ti to jezdit super a já bych Ti to přál. Nebo taky ne a pak se nedá nic dělat. U některých čínských značek dělá kvalitu prodejce a servis. Pokud to stejný koupíš o dvě vesnice dál, tak už může být situace diametrálně jiná.
To jsou důvody, proč jsem Ti v Tvém finančním limitu nabídl jiné varianty a nechávám zcela na Tobě, zda si vybereš nebo ne.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 20:38

HonzaR : Já tu nechci rozebírat PCX, je to skůtr který mě nezajímá a už vůbec se nechám zatáhnout do diskuze kterou nechci. Prostě ho NECHCI, ale chápu i Ty kterým se líbí a jsou jistě spokojeni.

Dobře, pokud vynecháme PCX , peníze 60 000,- +- , chci nové
Které skůtry by jste mi doporučili a PROČ ?
Pokud možno v porovnání s Keeway Logik s motorem EFI 9kW , za 54000,-Kč neboť to je zatím můj favorit
Vybavení na moto mám - komplet , už chybí jen ten skůtr :-)
logitech

25+

Příspěvekod Slayrix » 22 bře 2015, 20:41

Logitech --> co nechápeš na tom, že ti lidi nemůžou doporučit věc, se kterou nemají a ani nechtějí mít zkušenost?? např. prostě ti radí PCX, o kterém je znamé, že je to super spolehlivý skútr za super cenu, hotovo. A pokud chceš vyhodit tolik peněz za neznačku, když můžeš mít daleko lepší značku, tak to už je tvůj boj ;) Třeba se to najde nějaký majitel tvého vysněného skútru, akorát ti co tomu rozumí, ti ho určitě nedoporučí, nemůžeš to po nich chtít
Slayrix

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR Max
Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 20:45

Odpověď typu "protože to je Honda" mě prostě neuspokojí ....
Vím že 60 000,- nejsou velké peníze na nákup skůtr, ale na takovou "blbost" to je až dost :-)
logitech

25+

Příspěvekod Slayrix » 22 bře 2015, 20:48

Však já nic o tom, že 60 tisíc je málo nepsal, právě mi to připadá naprosto v pohodě, jen mi nepřipadá v pohodě to dát za čínu :) chápu, když si někdo koupí čínu za 20-30tis. to se ještě dá, ale vyhodit za to 54-60tis.??? Když za pár tisíc navíc můžu mít PCX, o kterém se tu dozvíš spoustu chvály, lidi na něm procestovali většinu Evropy a nevím co všechno?? Má super servisní síť, malé náklady na servis, malou spotřebu paliva... Nevím co víc by jsi chtěl slyšet ;)
Slayrix

50+

Tuning / úpravy: Akrapovič, Malossi plexi, LED blinkry a ještě pár designových drobností :)

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 20:50

Chtěl bych slyšet že se mi líbí a toužím po ni :lol: Ale mě se nelíbí ani trochu ....
logitech

25+

Příspěvekod Slayrix » 22 bře 2015, 20:53

Nj, tak to je už potom něco jiného, jestli ti jde více o vzhled než o kvalitu ;) mě šlo taky dost o vzhled a proto jsem si ještě skútr poladil podle mého gusta, ale taky jsem za něho vysolil daleko víc :) to však není důležité, jde o to, že se třeba za ty peníze můžeš podívat po nějakém zánovním skútru po 1. majiteli, který ho koupil v ČR a třeba dostaneš ještě něco lepšího a bude to ten po kterém toužíš, pokud je to ovšem ten za těch 54tis. u kterého si už ani nepamatuji název, tak si ho kup a měj pocit vysněného stroje :) já se řidím hlavně kvalitou a pokud na to mám, tak připlatím i třeba za ten vzhled /image ;)
Slayrix

50+

Příspěvekod logitech » 22 bře 2015, 20:56

Tak auta si také kupuji které se mi líbí, finančně na ně dosáhnu a samozřejmě kvalitní ... Ale auto je investice přes 500 000,- , takže tam to chce už více přemýšlet.
Skůtr je zábava a během té zábavy si dojedu do "práce"
logitech

25+

Příspěvekod Slayrix » 22 bře 2015, 21:00

Já teda nevím, ale dá se pořídit i pod 500tis. a bude hodně kvalitní ;) aspoň z vlastní zkušenosti. Jinak já tedy tak uvažuji vždy nad tím zda-li je to dobrá či špatná investice a když se podívám na to, že za 60tis. cca můžu mít čínu nebo značku, kterou si potom doladím postupem času (nebo ji tak nechám) tak většinou nemám moc o čem přemýšlet :)

PS: nedalo mi to a šel jsem se podívat na ten KEEWAY a teda sorry, ale jestli je PCX škaredé, tak potom nevím, jak bych nazval toto :D
Slayrix

50+

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek