Ahoj,
jsem tu úplně nový. Nevím jak, ale před pár dny mě napadlo, že bych se mohl podívat po nějakém skutru. Většinu času trávím v Praze a občas (vždy) je to tam s autem nesnesitelné, zdlouhavé a finančně náročné (spotřeba ve městě). Uvažuji tedy o koupi skutru, zde je nějaké info a doufám, že mi tu poradíte
:
- mám 187cm a 90kg
- nejčastěji jízda po městě - do práce (cca 40km denně MAX)
- automat (dělají se vůbec manuály?:-))
- pokud bude spotřeba do 3l, bude to super (jak moc je spotřeba citlivá na "plný kotel" vs "klidná jízda"?)
- občasné svezení přítelkyně
- rozumně velký úložný prostor (alespoň na helmu, svačinu...)
- neplánuji nějaké túry, jízdu po dálnici, na to mám auto, tzn. jízda do cca 100km/h
- chci, aby skutr byl svižný, aby jízda byla alespoň trochu zábavná
- sportovnější, modernější design (líbí se mi např. Peugeot Geopolis 125, Honda PCX125 2014, SYM SYMPHONY SR 125 CG a nějaké modely od KYMCO)
- dobré a agilní svezení po městě, přívětivé pro začátečníka
- nedrahá údržba a servis
- nejlépe nový, případně málo jetý
- cena: 40-70.000 bez vybavení (vím, velké rozmezí (kdyby skutr stál za to, zbytek peněz dovydělám:-)), ale nejlépe kolem 50-60k)
A ještě pár otázek (ano, přečetl jsem mnoho vláknem ale z příspěvků jsem spíše zmaten:-):- s řidičákem na osobáky můžu POUZE kubaturu max 125 že? Když budu chtít větší (automat), musím udělat řidičák na silnější motorku že?
- líbí se mi tříkolka, vaše názory?
- jaký výkon? Stačí 7kw? Nebo spíše alespoň 10kw? Je rozdíl citelný? Může být vůbec pouhá 125 svižná???
- kolik stojí celkově výbava? (helma, oblečení, rukavice...)
VELMI děkuji za vaše názory, snad jsem na žádné info nezapomněl
.
PS: na skutru jsem nikdy neseděl, kdyby tu byl nějaký Pražák na krátký pokec, předání zkušeností a svezení, byl bych vděčný