rotabul píše:Jsem blázen? Každý se tak aspoň tváří když hlásám že chci do práce dojíždět na skútrů.
Proto se chci zeptat lidí tady na forku čo si o tom myslí. Je pro tento účel 125ka dostačující? Konkrétně honda pcx. Trasa je Krnov - Ostrava, cesta převážně pres vesnice po českých silnicích.
Jako řidič skútrů nemám žádné zkušenosti, ale z motorek mám respekt a jsem spíše pro pomalejší a obezřetnou jízdu. Budu volit klasicky jizdni model 90/50. Ale zase nechci abych v případě potřeby zrychloval jako rychlejší slimák. Prosím o názor jezdců vládnoucí zkušenostmi se 125kama zda-li nebudu spíše zklamaný z jízdních vlastnosti stopětadvacky.
Taky jestli je volba pcx v cajku, nebo spíše zvolit tu x9 jakožto opravdový maxi skútr.
Blázen možná ne,ale jet to za každého počasí by se mi asi nechtělo(hodinu v dešti).125 na nějaký závodění není,občas někoho předjedu,ale raději se zařadím za auto a pěním,protože chci dojet celej a dát večer děckám pusu na dobrou noc.Pokud chceš jezdit takovou štreku,tak výkonově ti to postačí v pohodě,co jsem koukal,máš tam samou vesnici,takže 50/90 v klidu.Být tebou,raději bych se snažil vybrat něco kde se líp schováš.pcx nemá skoro žádnej štít,a
to ty budeš na své cestě potřebovat nejvíc.Jízda v dešti není fakt nic moc,nejhorší že musíš dojet na šichtu a nemůžeš zastavit na pár hodin,než to přejde.Napiš jakej máš rozpočet,pokud máš na x9,tak v tom rozhodně chybu neuděláš(pokud nebyla bouraná),ale pcx bych na tuhle trasu nechtěl.ještě bych dodal,že pokud máš rozpočet větší a papíry na motorku,tak bych šel nejmíň do 300,přece jen to chce nějakou výkonovou rezervu a taky trochu pohodlnější posez.