Ja som si zobral PCX, lebo to bola najlacnejšia značková verzia skútru. Honda je Honda. Či je to PCX, SH.. O kvalitu tu nejde. Neviem porovnať SH s PCX, ale môžem ti napísať moje postrehy a skúsenosti s PCX.
Najväčšia nevýhoda PCX (pre mňa) je ten dizajn. Neuveriteľne ofukuje kolená. Keď som to kupoval, tak som s tým aj rátal, ale tá cena.. Druhá nevýhoda pre mňa je tvrdé pérovanie so žiadnou možnosťou nastavenia tuhosti. Tretia nevýhoda je nízke plexi, ale to sa dá dokúpiť aj s celkom dobrým dizajnom. Štvrtá (v podstate zanedbateľná) nevýhoda je bubnová brzda v zadu, ale to tuším má aj SH (nie som si istý).
Pre mnohých je výhodou dizajn (samozrejme ten aj je v celku fajn aj keď videl som aj lepšie-krajšie). Čo sa výkonu týka, myslím, že nemusíš mať strach. Ide krásne. Rozbeh je super a dokonca som už mal aj preteky so štartom na zelenú na križovaťke proti SHáčku aj PSku a obe som trhol
PCX má síce menej koní, ale je menšie a ľahšie ako SH. (nemám to overené, ale som si istý, už len z toho ako vyzerá-robustnejšie ako PCX). Pár krát som mal možnosť ísť aj do celkom strmého kopca a pri rýchlosti cca 50km/h to malo stále celkom pekný "odpich" keď som pridal. Bol som milo prekvapený. Moja maximálka bola zatiaľ "iba" cca 95km/h a necítil som sa pri tejto rýchlosti na skútri nebezpečne. Neviem aké má kolesá SHčko, ale 14" na PCX sú dostatočné na takúto rýchlosť. Malo by to ísť aj rýchlejšie, ale to som neskúšal, lebo v tu v Londýne je to problém..
(aj tých 95km/h bolo riziko
)
Niektorým vadí stredná "priečka", lebo si tam nemôžu dať nákup, čo zas u SH môžeš. Mne osobne to absolútne nevadí. Časť nákupu sa krásne zmestí pod sedadlo, časť strčím do ruksaku.. Prípadne si môžeš samozrejme dokúpiť kufor.
Ako som spomínal dizajn PCX je pre mňa nevýhodný, ale na druhej strane dizajn SHčka je podľa mňa hrozný(samozrejme iným sa môže páčiť). Len z toho dôvodu, že je trochu retro a to ja nemusím. Keby boli ale prachy, tak kúpim niečo úplne iné..napr Yamaha X Max125 Sport