od jan.jarolim » 05 dub 2014, 09:13
Zdar,
koukám po inzerátech, scarabeo 125 , atlantic 125,Honda PCX 125.
No mám béčko a jezdil jsem často na fichtlovi víc jak 160km jízdy. Prostě na výlety se zrcadlovkou a když jede člověk sám a nechce se mu tahat auto.
Včera jsem zajel na inzerát na scarabea, 125 rv.2008, prej 10.000,- najeto, dovoz z francie(super stav), prej......
za 40.000,- na přihlášení dovoz.
Matičky na tyčkách zrcátek vorezlý jak prase, s pravým zrcátkem nešlo hejbat už vůbec, odřeniny, sedlo poničený, levej blinkr někdy nešlo dát, při zpáteční jízdě neukazoval tachometr ručička palivoměru byla pod nulou takže to do kopce i občas zaškubalo.Abych nezapoměl, kastlík před koleny byl rozšklebenej a když se to otevřelo tak bylo vidět, že do něj chcalo.
Mělo to měkké kola. Takže nelze usuzovat jízdní vlastnosti až tak moc. Když jsem pustil řidítka, jelo to rovně, variátor rozjížel bez škubání, podle mě paráda. Ale když jsem zastavil tak to mělo tendence zkoro chcípnout jako když variátor ještě zabírá. Prodejce řekl, no když to dlouho stálo....Za tím velkým plexi netřeba brýle, vůbec to nefičí.
Na zadní kyvce byly všechny šroubky zkáplý modrou barvou, máte to na svých strojích také?
Jinak scarabeo se mi strašně líbí ale ten model 2010 asi.Má hezčí blinkry a prsa.
A chci se zeptat na zkušenosti s Atlanticem 125, spotřebu, rychlost?
Díky za info.
Přemýšlím o něm, nebo o tom scarabeu od r.v.2008 vejš.
Četl jsem někde že atlantic žere 3,5 pak zase 3,7.
jak to teda je?
Co majitelé s XMAXem? Jak jste spokojení, co spotřeba, max. rychlost na rovince ?
Na co dávat majzla při koupi?
Mám zálusk buď: Scarabeo, Xmax, Atlantic, PCX Honda . vše 125ccm.
poslední měřená spotřeba na 250 kilometrovém výletě 2,94 litrů/100km