Trvalé odhlášení skútru

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Trvalé odhlášení skútru

Příspěvekod sedli » 20 srp 2011, 15:28

V celku skútra nikdo nechce, takže jsem ho rozdělal na díly.
Teď řeším otázku jak to udělat papírově. Co udělat prvně? Zajít na pojišťovnu a zrušit pov.ručení nebo vzít značku, velký a malý techničák a na dopravní odbor? Platí se něco za trvalé odhlášení? SPZ si vezmou, nebo ji tam nemám ani nosit?
Díky
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Re: Trvalé odhlášení skútru

Příspěvekod horrabin » 20 srp 2011, 20:00

Nejdriv na DI zadost o vyrazeni, TP, osvedceni o registraci, RZ a doklad o ekologicke likvidaci. Vyrazeni by melo byt zdarma. Pak na pojistovnu a zrusit povinne ruceni. U rozprodani na dily by me zajimalo, kde sezenes potvrzeni o ekologicke likvidaci. Bez toho ho neodhlasis. Pak snad jedine ze ti ho ukradli.
horrabin

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Piaggio X9 500 evo

Příspěvekod aumirek » 20 srp 2011, 20:36

přesně tak u auta se to dá řešit že řekneš že ho používáš jako kurnik pro slepice což u skutru asi nesežerou.Nějakým tím podvodem se to možná dá udělat nicméně muže vzniknout obrovskej problém pokud někomu prodáš motor a on ho přihlásí a přijde se na to celkem mastná pokuta.Je to bordel ale je to tak.
aumirek

250+

Reputace: 0
Skútr / moto: Biagini Tiger
Tuning / úpravy: zatím nic a asi to tak zustane

Příspěvekod hruzamil5 » 20 srp 2011, 20:40

řekni že ho používáš jako okrasu nebo jako reklamu ... nebo že vněm máš okrasné květiny ... ale musíš to podložit fotkou
US offroad service > servis veškerých US cars ...dodávka dílů z USA .....
dále veškerý servis 4kolek a skůtru
Martin Háša> +420 601 654 654
Miloslav Hrůza> +420 723 375 170

Po-So 10-18h
hruzamil5

500+

Skútr / moto: aerox tuniing !
Tuning / úpravy: ve výstavbě

Příspěvekod sedli » 20 srp 2011, 22:21

To je u nás tak podělaný že nemůžu jako důvod nepředložení o likvidaci uvést to, že to celé použiju na náhradní díly?
To s tím kurníkem jste si dělali srandu nebo vážně?
S tou kráděží ne, do toho bych nešel, za to mi to nestojí...ale nějak jinak bych to ošmelit teda potřeboval, žádnýho známýho na vrakovišti nemám :-/
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
sedli

1500+

Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod aumirek » 20 srp 2011, 22:38

je to přesně tak i s tím kurníkem.Bohužel maj i možnost skontrolovat jestli ho opravdu máš.Dá se to sice ruzně obejít ale vždy to je podvod a možnost té sankce i když teda malá.Ale v ŽÁDNÉM případě nemužeš legálně vyřadit vozidlo s tím že ho použiješ jako dárce orgánu.Je to sice bordel ale chápu to a mužem si za to sami nadávat na zákonodárce je blbost.Pokud by lidé auta nezrušily a potom nenechali roky stát na parkovištích a pod nemuselo k tomuto dojít.
aumirek

250+

Příspěvekod sedli » 20 srp 2011, 22:46

Tak díky za info, je to vážně na hlavu postavený....motorka nebo skútr přece není auto, nevíc co jim může vadit na tom že člověk to celý využije na ND, aby po silnicích nejezdili vraky? Když je moře bazarů s použitýma dílama? Příjde mi to jako buzerace...kvůli tomu zrušení mi to o průser nestojí, takže mi nezbývá nic jinýho než nabídnout papíry a kostru na prodej a legálně to odhlásit na někoho jinýho :-(
A to už jsem se tak těšil že bude garáž prázdná a konečně si budu moct koupit novej stroj, ale dokud budu mít tohle na krku tak nic nebude.
sedli

1500+

Příspěvekod aumirek » 20 srp 2011, 22:52

motorka či skutr je totéž co auto a i to auto nesmíš rozprodat na díly a proč to zavedli jsem psal je fakt že motorka zabere mín místa.Jinak taktéž jsem prodal papíry s rámem ale musíš to prodat a odhlásit na di jako celek ne jen říct že jsi prodal papíry někomu.Je jedno že mu dáš třebas jen ty papíry.
aumirek

250+

Příspěvekod sedli » 20 srp 2011, 22:56

To je jasná věc, pokud najdu kupce tak buď bude chtít jen štítek nebo celej rám, to je mi jedno, já půjdu skútra klasicky odhlásit s kupní smlouvou s tím, že ho normálně prodávám dalšímu majiteli. DO velkého TP udělají odhlášení a malý si nechají na znehodnocení ne? (Protože jsem v něm uveden já. Pak jen předám velký TP s rámem majiteli a ukončím pojistku. Správně?
sedli

1500+

Příspěvekod aumirek » 20 srp 2011, 23:09

přesně tak jen ještě napiš kupní smlouvu nebot tu bude chtít pojištovna při zrušení pojistky
aumirek

250+

Příspěvekod mamaha » 21 srp 2011, 08:44

Ahoj,,,,,,,nebo udělej odhlášku,stím že to půjde do zahraničí(,jak to dělaj třeba Italové ) pak už to nikdo nesleduje,,,,,
mamaha

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Beverly 250 Yamaha neos 50

Příspěvekod _Tom_ » 21 srp 2011, 19:38

papír o likvidace se v podobném případě nechá řešit přímo u likvidátorů, prostě se s nimi domluvit
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod sedli » 15 zář 2011, 15:44

Takže včera jsem byl na magistrátu a dnes na pojišťovně tak ať víte jak to dopadlo.
Se všema potřebnýma věcma jsem šel na magistrát a na informacích jsem si vzal klasickou žádost o trvalé vyřazení vozidla z registru+ papír " Čestné prohlášení provozovatele o zániku využití vozidla za účelem provozu na pozemních komunikacích" ...tam se vyplní iniciály+data vozidla a poté se tam musí ručně vypsat na několik řádků proč neproběhla ekologická likvidace, k čemu hodláte vozidlo využívat, zda nebude stát na veřejném prostranství a nehrozí únik provozních kapalin.
Já uvedl že jej budu využívat za jiným účelem na soukr.pozemku než k jízdě a všechny kapaliny (benzín+chladící kapalina) byly odčerpány a využity do jiného vozidla.
Maníkovi u okýnka po přečtení bylo asi uplně jasný že to jde na díly, ale mrknul na mě, pak na papír, dal tam štempl...
Druhá část papíru : by to mělo jít do správního řízení kde se posoudí zda žádost prošla ( jelikož není eko.likvidace), ale maník podepsal i tu část, hodil tam datum o 3 pracovní dny dopředu, vzal si značky, hodil mi razítko i do velkýho TP pro pojišťovnu a s poděkováním jsem odešel :-)
sedli

1500+

Příspěvekod oldik » 15 zář 2011, 17:26

Odhlašoval jsem mustanga, o kterým jsem skoro nevěděl, že ho mám na sebe napsanýho. Před 15 lety jsem ho prodal kdoví komu, kdo ví kam, ale nikdo se od té doby neozval a pochybuju, že ještě jezdí. Kupovali to nějací starší manící na ježdění do práce. Včil jsem ho chtěl odhlásit a chtěli po mně papír o likvidaci. Maníkovi jsem natvrdo řekl, že to je prostě neřešitelná věc a takovej papír v životě mít nebudu, neboť vím pouze, že mustang byl žlutej a hotovo. Po chvíli stání a řešení jak z toho ven se mě maník u okýnka 3x-4x zeptal, jestli jsem si opravdu jistý, že už nejezdí (kdyby to chytli na cestě, měl bych prý obrovský problém). Pak jsem napsal čestný prohlášení, že je mustang nepojízdný a rozebraný tak, že užívání nadále není možné, odevzdal, odhlásil a šmitec. Kdybych to takhle nedal, tak ho mám na sebe napsanýho ještě 100let. Je to o chlápkovi u okýnka, jak to ten či onen prožívá.
Stejně jsme nedávno odhlásili MZ 150 napsanou na máti, kterou měl kamarád už 13 let ode mě koupenou, ale naštěstí byl ze stejné vesnice. MZ si nechal doma a vyřešil stejným papírem. Tahle jsem si nedávno vypucoval registr a udělal pořádek i u máti.
objem ničím nenahradíš :-)
DL 650 V-strom K5, X9 500 Evo - prodáno
oldik

500+

Reputace: 1

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek