WeCo píše:Já se letos taky rozhodoval co z těch dvou... nakonec jsem si všechny maxiky oseděl na Motocyklu 08 v Praze a bylo to jasné - vyhrál Burgman. Hlavně kvůli tomu, že se na něm sedělo dobře i mé ženě vzadu, která u Majesty nedokázala dát nohy do nějaké pohodlné polohy (a určitě to nebylo tím že by měla křivé nohy
) Designem je B400 o pět let vepředu, rozhodně je to větší magnet pro zraky ostatních, ale naprosto chápu, že někdo dá přednost konzervativnímu vzhledu Majesty. Řiď se svým srdcem - ani s jedním neuděláš chybu - a doporučuju návštěvu nějakého motoveletrhu, to se prostě musí ošahat.
Ahoj Jel.en, naprosto souhlasím s kolegou WeCo. Vybýral jsem 3 měsíce jaký skůtr vlastně chci, 250 ccm nebo 400 ccm ( nové ). Rozhodla cena. Rozdíl v kubatuře velký, ale co se týče financí, už rozdíl nebyl tak rapidní. Takže vyhrálo 400 ccm. Ale nebylo vyhráno, dilema naprosto stejné Burák nebo Majesty. Toto rozhodnutí trvalo cca 9 měsíců. Snažil jsem se u prodejců vyzkoušet zmíněné modaly, ale bez úspěchu.
Definitivní rozhodnutí padlo na Motocyklu 08 v Praze a bylo to jasné. Lítal jsem mezi Burákem a Majesty jako Superman s Létajícím Čestmírem. Úpřimně řečeno, vzhled jsem v tomto případě příliš neřešil, prostě jsem chtěl sedět pohodlně, přitom příjemně natažené ruce na řidítkách. A bylo na 90% rozhodnuto. Potom jsme to samé absolvovali s manželkou, která vždy seděla vzadu za mnou. Otázka byla prostá, kde se jí sedí lepší. Tak dost, více napínat nebudu. Vyhrál to Burgman 400.
Sedí se na něm dobře i vzadu, místa je dost pro zavazadla a po jeho zakoupení velice příjemné svezení. Až na kvílející spojku. To bys mněl vědět, asi jediná slabost B400. Spotřeba super, 3,5 - 4,5 l. Zdárec a přejí šťastnou ruku při výběru.