od mk-tec » 05 črc 2011, 09:19
...tak X9 i Atlantic mají stejné motory Piaggio, takže s díly žádný problém, jsou spolehlivé a dlouho vydrží ...akorát jsou to taliáni (tím myslím jejich pracovní morálku při dodání náhradních dílů), na buráka jsou díly o chlup dražší ...ale jsou to prověřené a oblíbené stroje nejen u nás, ale i ve světě, vždyť X9 bývala etalon třídy a s ní se ostatní srovnávali ...a spousta dílů je na ně skladem a jezdí jich i u nás už spousty, takže díly určitě budou. Co se týče srovnání s burákem, tak jsou trochu méně těžkopádné, než burák, lépe se s nimi ve městě manipuluje, hlavně pak ta X9, která je z nich nejužší a prostě ve městě v kolonách je k nezaplacení. Naproti tomu burák je o trochu pohodlnější a trochu větší, tím pádem trochu lepší ochrana proti větru a nepřízní počasí. Taky jsem řešil stejné dilema a měl jsem stejné požadavky, chtěl jsem buráka, ale když jsem je pak projížděl, tak mi jako nejlépší kompromis padla ta X9...
...nejlépe je opravdu si každý stroj projet a vybrat to, co bude vyhovovat TOBĚ.