jackm píše:Ahoj, prosím Vás píšu to sem.
Platí řidičské oprávnění skupiny AM i v zahraniční (konkrétně Německo) ? Já si myslím, že bezproblému, ale slyšel jsem, že možná ne, googlil jsem, ale nic jsem nenašel. Ona ta skupina je docela odlišná oproti všem jiným, ale doufám, že do zahraniční můžu, protože to by mě hodně mrzelo.
Myslím,že se to tu už někde řešilo,a myslím,že když máš v ŘP vyznačenou přímo sk.AM,tak můžeš do všech zemí EU,ale jistě to nevím.
Já taky dělal koncem léta autoškolu,jezdil jsem na Kawasaki ER-N6 650ccm,a celkem pohoda.
Do autoškoly mě donutilo jít to,že už mě nebavilo jezdit na 50ccm,i když odbloklý,jel real někde kolem 70 km/h,ale to je mimo město STRAŠNĚ MÁLO
,Taky jsem si říkal,že to mi bude stačit,ale když Tě sem tam předjede cyklista se slovy: "nemotej se tady,voe!"
,nebo nepředjedeš traktor,co veze ho.vna,a musíš několik km ject za ním,to je chuťovka
,tak bys to nejradši kopl do škarpy a šel radějc pěšky
.Ono i těch zablok.45km/h je málo i do města,kde se jezdí běžně 55-60km/h,a pak akorát všechny účastníky sil.provozu se.reš,protože dneska každý někam spěchá.
A když jsem se bavil s instruktorem v AŠ,ten sám řekl,že 45 km/h je dost nebezpečný v dnešním provozu,a že nechápe smysl tohoto omezení.Ono doby,kdy se jezdilo na fechtlech(a to nebyli bloklý),člověk potkal jednoho trabanta po ujetí 10 km jsou dávno pryč,všichni tenkrát jezdili max. 80km/h a byli happy,dnes je doba jiná.
Teď už mám 500ccm,a myslím že je to tak nějak akorát (zatím).Každopádně dobře vyber a kup,ať Ti skůtřík slouží bez problémů mnoho km