Skútr lama - prosím poučte mě

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Skútr lama - prosím poučte mě

Příspěvekod jindrau » 03 pro 2007, 10:51

Ahoj. Sháním pro partnerku sezonní přibližovadlo do práce, volba padla na nějakou 50-ku s automatický řazením. S babetou mám ještě z reálného sociku úděsné zkušenosti, takže skůtřík jakýsi by se šiknul, samo ojetý, peněz je míň než málo. Obvolal jsem nějaké inzerty, něco i objel - pocity podivně smíšené. Naposledy Kentoya 2 roky stáří, 4 tisíce najeto a ... zralá na generálku - crčící olej, zvonění evidentně rozlámaných kroužků, variátor :(, atd. Pak jsem narazil na několik inzertů typu - skůtr do 3 let stáří najeto 8 tisíc , po generálce nebo generálka nutná.
Ptám se tedy: opravdu ty čínské sr**ky vydrží tak 5 tisíc a šlus?
Teď jsem narazil na lehce oprýskaný Piaggio Typhoon z roku 98, najeto 13000 a zase se ptám - jít do toho nebo už taky volá po generálce? Kolik takové stroje vlastně vydrží? Ještě jsem ho in-natura neviděl, tak abych tam nejel přes půl republiky tak úplně na blind.
Pokud mi ještě někdo poradí do čeho jít a do čeho ne (značky) a na co si dát bacha, jak a co vyzkoušet a poznat vady, budu vděčen.

Díky
jindrau

5+

Reputace: 0

Příspěvekod mrokar » 03 pro 2007, 11:10

Ja som na Keeway Hurricane najazdil doteraz 10000 km bez akejkolvek zavady (defekt sa asi nerata) mam ho od 05. 2006 , takze si vyberas nejake slabe stroje :) Inak moj Hurricane je na predaj - kupil som vyssiu kubaturu
Ale keby si s nebal hladat :) nasiel by si nejake temy, kde sa o tvojom problemem pise...
Naposledy upravil mrokar dne 03 pro 2007, 11:18, celkově upraveno 1
Keby nieco, na inych forach som aj mPershing...
Obrázek
mrokar

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman AN250

Příspěvekod jindrau » 03 pro 2007, 15:28

No to jsi mi moc nepomoh! To si piš, že jsem to tady prolezl než jsem se přímo zeptal. Je toho tu spousta, to jo. Ale tam kde není tvoje obligátní "Hledej, je toho tu spousta", tak padají moudra typu "za ten pakatel si kup babetu" , "pod 30 nic slušnýho nenajdeš" , "jdi do háje s čínou", apod. Třeba se ptám na nesprávném místě, myslel jsem , že tu diskutují lidé, kteří o tom nejen hodně vědí, ale i rádi poradí. Ale asi je zajímavější probírat, jak udělat aby to místo 62 jelo 63 a můj dodaz je pod úroveň :rolleyes:
No ale vážně (rozhodně nechci nějak rejpat), kromě zmiňovaného vraku, který jsem viděl, mě fakt vyděsil nález řádově 20 inzertů na stroje s najetýma cca 5-8 tisíci po GO nebo výměně válce apod. To ty motory (vesměs číny) fakt vydrží tak málo?
Vážně tom nehovím, takže bych uvítal rady typu :
- značku XYZ nebrat protože .......
- značku ABC ano, ale dát bacha na .....
- obecně je třeba dát pozor na ...... , ověříš to takto ..............

Fakt mě v tom necháte ? :( :( :(
jindrau

5+

Příspěvekod jindrau » 03 pro 2007, 15:31

P.S. Jen pro zajímavost, kolik za toho Hurikána?
jindrau

5+

Příspěvekod petridas » 03 pro 2007, 18:42

podle mne je dulezite vedet kolik do toho chces investovat! nema ti cenu tady vypisovat romany a ty reknes ze mas nejakych cca 10 a to je fakt leda na tu babetu!! myslim ze solidni znackovy skutr koupis kolem 20 tisic!! napr: derbi atlantis ,yamahu aerox, aprilii !! no a mohl bych ti i doporucit cpi najel sem 10000km bez poruchy za rok ! mimochodem sem ho prodal za 22! a to byl jeste rok v zaruce!! samozrejme cim min penez za neho tim asi vetsi zdorbo koupis / ale nemusi byt pravidlem/
APRILIA LEONARDO 150 a APRILIA ATLANTIK 500 a nakitovanej punta CAGIVA MITO 125. vice info na http://petridas.webnode.cz nova sluzba : odvezu cokoli kamkoli motku ,skrin nebo az 7 lidi piste volejte
petridas

1500+

Skútr / moto: punťa 125 , aprilia atlantic 500

Příspěvekod reky » 03 pro 2007, 18:59

čaooo taky jsem letos kupoval své přítelkyni skůtra a zvolili jsem Kymco vitality cross ,koupili jsme teda uplně novej ,protože na inzerátech co jsme se byli podívat byly majitelema skůtry vždycky vychválený a apk si tam přijel a byly dobitý nebo doježděný a když byl dobrej skůtr tak byl hnedka pryč.
Naše kymco vitality sport zatím šlape v pohodě ale stihli jsme na něm najet zatím jen 2200 km,zatím se neprojevily žádné slabiny,po otevření jezdí 75 km/h
reky

0+

Příspěvekod mrokar » 03 pro 2007, 19:55

Cena mi v KC vychadza na 14 - na ICQ 217650570 sa mozes dozvediet viac o nom...
Keby nieco, na inych forach som aj mPershing...
Obrázek
mrokar

250+

Skútr / moto: Burgman AN250

Příspěvekod pavels » 03 pro 2007, 20:26

Já osobně bych žádnou ojetinu nekupuval,pokud bych toho skutra neznal,nebo nevěděl po kom je.S těma inzerátama jsem měl stejné skušenosti.V inzerátu hogo-fogo,a když jsem tam přijel,tak to byl šunt. Ty značkové jsou určitě super,ale taky ta cena je super.Tak jsem si koupil Kymco Vitality 2takt.a jsem s tím spokojený pravda,mám najeto zatím 900km.,ale je tam dva roky záruka.Je odblokovaný a frčí 75 až 80km/hod.Ale kolik do toho chceš vlastně vrazit? mě to stálo 41000kč.
PS.ještě vybýrej tak at nemáš servis na danou značko 100km.nebo nějak tak. ;)
KYMCO Vitality 2takt.
pavels

25+

Příspěvekod ohka » 03 pro 2007, 23:00

No, víš, tento problém tu řešilo nmoho z nás. Můj první skutřík je kentoya 50ccm 4t, jsem s ním moc spokojená. Mám za dva roky najeto 10 000km a skutřík je stále OK. Ono hodně záleží jak se o něj staráš. Já na něm jezdím i dlouhé štreky (za víkend i 622km) ale také záleží na jaký kápneš kus. ALE!! byl to nový stroj! Čínsou ojetinu bych nekupovala, to se raději podívej po něčem značkovém a pokud by to bylo od někoho odtud, tak máš výhodu, že je to známý stroj a ne nějaký šmejd. Pozor na hodně levný stroj, to je vždy divné. Pokud budeš kupovat z inzerátu, tak si nech omrknout někým, kdo tomu rozumí, ať potom nemáš hlavu v péru. A jedna ženská rada, pokud je to opravdu pro přítelkyni, tak raději řtyřtakt. ;)
Zastavte svět, chci vystoupit !
mobil: 608 804 300 , 608 465 787
ohka

1000+

Skútr / moto: MBK Skyliner 250

Příspěvekod jindrau » 04 pro 2007, 07:43

Díky, to už je pár konkrétních rad. Fakt na to nemám moc, teď se mi do toho ještě položil plynovej kotel :(, takže místo abych došetřil, tak prašujky ubejvaj, ach jo. Teď už opravdu tak do 15-ti nebo počkat na jaro a k Vánocům jí uštrykovat kulicha :D
Co říkáte na ten Piaggo Typhoon, zmiňovaný hned v základním dotazu? Máte s ním někdo zkušenosti ? Zatím jsem tam nejel, mám to přes celou republiku. Majitel přiznal hned na začátku, že s ním párkrát upad a že jsou trochu zbědovaný plasty, jinak prej motoricky O.K. plus nová baterka a brzdový destičky. Chce za něj 10, není to nějak podezřelý? Čekám aspoň na foto a furt ještě na nějakou dobrou radu. :)
jindrau

5+

Příspěvekod petridas » 04 pro 2007, 19:05

no tak za deset to opravdu nebude zadne delo! kazdopadne pocitej na vymenu valecku mozna ze i variatoru ,remene , podle najetych / stocenych/ km asi nove brzdy nejakej ten plast ,lak no a si na 20 ! nebo ji to chces dat v takovem stavu jakem to je?
APRILIA LEONARDO 150 a APRILIA ATLANTIK 500 a nakitovanej punta CAGIVA MITO 125. vice info na http://petridas.webnode.cz nova sluzba : odvezu cokoli kamkoli motku ,skrin nebo az 7 lidi piste volejte
petridas

1500+

Příspěvekod petridas » 04 pro 2007, 19:31

clovece skus www.free-moto.cz je tam celkem solidni kus malagutiho . myslim si ze to je i solidni prodejce!!
petridas

1500+

Příspěvekod Fispe » 04 pro 2007, 21:59

Ahojky "jindrau" budeš li mít zájem prodávám Kymco Agility 50 stříbrný. Letos v červnu koupené najeto cca 6000, namontován variátor Malossi. Původní cena 29 990,- prodávám za 20 000,- Myslím že je to slušná cena, nechám na posouzení ostatním. Jednou jsem spadl na pravou stranu a tak je nepatrně odřený spodní černý plast (naštěstí to není moc vidět) metalíza zůstala netknutá. Důvod prodeje je jistě znát z mého avataru, jako každý jsem po chvilce zjistil že chci něco silnějšího. Zůstal jsem věrný značce a přesedlal o kubaturu víš (prozatím) :)
602 242 282
Fispe

500+

Reputace: 10
Skútr / moto: Kymco Super 8/125 a pak ještě taková Černá Mrcha

Příspěvekod pavels » 04 pro 2007, 22:03

Mrkni se ještě na www.TipCar.cz v sekci motorky jsou nějaké skutry. v rozmezí 10 až 15000kč.
KYMCO Vitality 2takt.
pavels

25+

Příspěvekod Patrik PADDOCK » 06 pro 2007, 13:30

Hele,pokud bys mel zajem,kolega v praci prodava temer novej skutr Keeway Hurricane,vetsina lidi ti asi potvrdi,ze z Ciny ty Keewaye jsou jedny z tech fakt lepsich,ma to jeste v zaruce,pu roku stary,ma najeto asi 600Km ! a chce to prodat na jare za 20,mozna by se dal jeste o neco stahnout,nevim,je jeste "zavrenej"takze zati vrci jen tech omezenych 45 km/h,ale po odblokovani to bude kolem 70,takze-je to na tobe...Pokud bys mi odpovidal,tak radeji mailem,byvam tu malokdy.
Derbi Paddock LC,válec Malossi 70 ccm,kolem 7-8k na klice,V max.kolem 85 km/h bez zalehnuti,klapka Polini,Dell Orto 17.5 mm,tryska 62,standardní vario s valečkama 6.1 g a nějakej levnej pseudo laďák...
Patrik PADDOCK

100+

Skútr / moto: Derbi Paddock LC

Další

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek