Já mám Hondu Dylana 125 (dělají se i 150) mám najeto kolem 11 000Km a nemůžu si jakkoliv stěžovat. Sptřeba 2,5-3l/100 Km, Maximálka 110 Km/h a výkon 10.1Kw skvělá akcelerace i ve dvou, neví co je to kopec. Šikovné rychlé a obratné vozítko do města i mimo něj (žádný koráb). Na druhou stranu Japonci neumí dělat desing. Pěkné šatičky na skůtr umí ušít (jak už je zvykem) Italové.
Když chceš kvalitu, výborné a výkonné motory jdi do Japonců (Yamaha, Suzuki, Honda) mají v ČR vybudovanou docela slušnou servisní síť a náhradní díly mají nejpozději do týdne na skladě (Honda). Pokud nechytneš zmetka jsou skoro bezporuchové a nikdy by tě neměli vypéct. Burgman i Majesty jsou fajn, ale na kličkování mezi auty po městě rovnou zapoměň-jsou to lodě na dlouhé cesty.
Italové mají nádherné stroje a výkoné motory, ale sehnat značkový servis nebo náhradní díly je problém. Když se ti na jaře něco zkazí, tak jsi dojezdil a máš skoro po sezoně
Dělám si srandu, tak hrozné to určitě nebude. Italy však určitě nezavrhuju. Kamarád mi nedávno pujčil Gileru Nexus 500 a musím říct, že to je opravdu extra klase a můžu jen chválit je to nádherný a výkoný supersport. Chválu jsem taky slyšel na výkon všech Runnerů.
Osobně si myslím, že když nepůjdeš do žádné Číny a budeš vybírat známou značku od roku výroby 2002-3, tak si určitě vybereš dobře. Jinak čím větší obsah tím větší spotřeba, ale do 5l/100Km se vlezeš skoro se vším, takže sptřebu bych až tak moc neřešil.
Kdybych neměl Dylana tak bych dneska šel do Gilery Nexus, Suzuki Burgman nebo Malaguti Medison 250RS, ale ty se pochlap a rozhodni se sám a pak dej vědět co jsi si pořídil.