já se teda taky přidám...
měřím 187cm a vážím cca 108kg.
minulý rok jsem si koupil peugeot speedfight II, 50 ccm. byl překitován na 70ccm v závodní úpravě. měl jsem řidičák stejně jako ty, pouze do 50ccm. když jsem s lidma od motorek řešil, jakej skútr, všichni mi řekli, že jsem magor, ať si koupím aspoň 125 a to i pouze pro cesty po městě (máme tu poměrně velký táhlý kopec, který jezdí 50ccm tak 35 max..). postavil jsem si hlavu, koupil piškota. bylo to září. v provozu super, po městě super, lítal 90km/h. zrychlení z křižovatek mazácké, auta se nechytaly. ale ouvej... spotřeba v tomhle naladění šplhala k 5 litrům... a o tom to je. něco za něco. měl jsem skútra, byl svižnější, ale žral jak kráva. takže moje plány o spoření vůči autu byly v háji... navíc, vyjel jsem mimo město... po 15km jsem nevěděl, jak sedět, bolely mi záda... a pak jsem naložil přítelkyni... 158cm, 48kg. sjeli jsme si jednou. byla nadšená z jízdy na motorce. a zároveň mi řekla, že na tohle už nikdy nesedne, protože těch 25km bylo pro ní utrpení.
a jak to dopadlo? naštval jsem se, prodal piškota a šel do autoškoly. pravda, dal jsem 5 000 kč. udělal jsem řidičák rovnou na neomezenou motorku. zjistil, že VŠECHNY testové otázky jsou dostupné volně na netu, takže neudělat testy prakticky nejde. navíc, když náhodně neuděláš (nedokážu si však představit důvod), nehrozí ti ztráta řidičáku jako tomu bylo dříve. a autoškolu jsem měl po domluvě hotovou za 14 dní.
takže výsledek byl ten, že jsem měl jen starosti s koupí piškota, pak s jeho prodejem, následně zase s koupí něčeho většího...
a na tvé cestování to chce rozhodně aspoň 125, spíš 150 - 200. spotřeba u těhle skútrů osciluje mezi 2-3 litry. a to padesátka ve dvoutaktu žere taky. a luxus sezení a jízda samotná se nedají srovnat. pokud máš tu možnost, zkus se svézt na padesátce a pak na 125. poznáš a pochopíš sám.
a poslední, co napíšu... přečti si reakce lidí. není k zamyšlení, že každej, jak tys to nazval "skútr jezdec" ti radí totéž? nekupovat 50tku?
přeju šťastnou ruku při výběru.