....tak to je přesně to, co si musíš rozhodnout jenom TY....
Já měl Piaggio X9 500, což je obdobná konstrukce a shodný motor, jako u Aprilky. A jak jsem si říkal, že Burgmana nikdy, že to má každej, tak jsem zkusil a taky jsem změnil názor. Po nehodě jsem zkoušel více strojů, mezi kterými byla právě i Aprilka Atlantic a nakonec volba padla na buráka. Motor má koncern Piaggio opravdu v pohodě, až na pár nedostatků, které se tu propírají pořád dokola a je to řešitelný, stejně jako neduhy u motoru Buráka, ale prostě PRO MĚ je uživatelsky daleko přívětivější právě Burák, jehož konstrukce, funkčnost, rozložení hmotnosti a jízda mi více vyhovuje. Má pevnější rám, než Aprilka a těžiště více pod zadkem a odezva od předního kola nejde tolik do řidítek, zkrátka je komfortnější. Aprilka trochu více přímá a trochu sportovnější odezva od předního kola do řidítek, ale o trochu víc se pod rukama kroutí... (je to má zkušenost, tak mě neukamenujte)
Chce to sednout, projet se a sám pochopíš, co vyhovuje právě TOBĚ... v tom ti nikdo neporadí. Hledej pro SEBE ten nejvíce vyhovující kompromis... Pořád se tu někdo ptá, jestli to, nebo ono, ale každej ti bude obhajovat a vychvalovat svoji volbu - to by pak mohli udělat jen jeden NEJ skútr a nebylo by třeba vymýšlet další. Ale právě odlišnosti jednomu více sednou u jednoho modelu, oproti druhému...a to je na tom to dobré, že si můžeš z celé škály vybírat! Takže vyzkoušej, seřaď priority a pak už jen najít ten správný konkrétní stroj....
¨
Hodně štěstí !!!