Zdravím,
přemyšlím o nákupu skútru.
Situace:
Potřebuji se dostávat z okolí Prahy do centra a nechci být limitovaný vlakem (někdy jezdím z práce hodně pozdě v noci). Autem se to občas protáhne kvůli dopravě hlavně ráno. Na výlety skútrem jezdit nepotřebuju, ale musím s sebou tahat notebook. Tedy cesta z bodu A do B a zpět do A, kde maximalka je 90km/h (5% cesty), 70-80km/h (40% cesty) a 50km/h (55% cesty) odhadem. Celkem 2*25km. Potřeba bude náhodná tedy i v nepříznivých podmínkách jako déšť. 95% času bez spolujezdce. Nejsem moc vyježděný. Na motorce jsem seděl naposledy před lety a na skútru (50ka) naposledy před rokem (zato v pořádné dopravě - Indonésie Po Praze jsem v jedné stopě nejel nikdy. ). Mám střední postavu, moc nevážim a síly od klikání myší taky moc nemám .
Říkal jsem si tedy, že by se hodila nějaká 125-250ka? Čínské názvy u dopravních prostředků jsou pro mě sprostým slovem, nejsem dost bohatý na kupování levných věcí (klasika). Rád bych tedy nějakýho držáka a také bych se chtěl namlsat pohodlnostmi jako velký přední štít, vyhřívání či ABS.
Dal bych tak okolo 60 tisíc. Víc by znamenalo rozjet dlouhodobé vyjednávání a obhajobu rozhodnutí u lepší polovičky
Ani trochu bych se nedivil, kdyby ho po mě právě přebrala a pak bych pořídil něco většího, ale musím se vyjezdit.
Moc bych uvítal Vaše tipy jak na první stroj i na Pražskou dopravu. Já když vidím motorku zasebou, tak samozřejmě dělam místo, ale už jsem videl i č.ráky co motorky schválně blokují.
Předem Díky