Zdravím místní uživatele,
seběhlo se to docela rychle, a protože náhle potřebuji pravidelně dojíždět cca 30 Km denně, zauvažoval jsem o maxi skůtru, který by mi neudělal díru do šrajtofle jak spotřebou tak i cenou. Vzhledem k tomu, že jsem držitelem pouze skupiny AM, začal jsem se dívat po nějakých těch stopětadvacítkách. Cca měsíc pročítám forá a názory na tyto skůtry. Tato moje aktivita vyústíla v přihlášku do autoškoly a dodělání si velkého "áčka". A teď konečně k věci.
Asi nejdůležitější informace je, že můj cenový strop je 40.000,- (možná bych i trošku přitlačil). Původně jsem chtěl Piaggio x8 125, ale po přihlášení do autoškoly už uvažuji ve vyšších kubaturách. Věřím, že se časem nějaká ojetá čtyřstovka najde, ale já bych chtěl začít jezdit co nejdříve. Vybíral jsem tedy z dostupných nabídek a zaujaly mě především Yamaha Majesty 400 a Aprilia Atlantic 500. Majesty mě láká designem, údajně živým projevem a údajně nízkou spotřebou. Atlantik se mi zase tak moc nelíbí, ale má větší průměr kol a spotřeba by údajně neměla být vyšší než u Majesty. Co se týče kvality zpracování a frekvence oprav, jsem absolutně mimo mísu. V tomto oboru jsem nováček, proto doufám, že se tu ozve dobrá duše, která mě navede správným směrem. Prosím tedy o doporučení, který z těchto dvou, popř. který jiný v této cenové hladině, vybrat.
Díky za odpovědi