[quote=jirka04]Cpujky,jak je na tom ten Jazz se spotřebou?V testu psali průměr 4,9/100?!!A nějaký zkušenosti a postřehy z provozu,prosím.Díky.J :rolleyes:[/quote]
Ja delam dlouhodobe statistiky (pokazde beru plnou a zapisuju si kilometry)Se spotrebou je to ruzne. Nejvic co mi to bralo bylo 4l,ale to jsem jezdil ve dvou po dalnici (110km/h)Kdyz jezdim ve dvou po okreskach,tak vetsinou 3,7-3,8 a kdyz jezdim solo,tak 3,4-3,5l. Jednou jsem jel na spotrebu (velmi opatrne s plynem a ne vic jak 95)a dostal jsem se na 3 litry,ale to neni ono
Ale musim zminit, ze mam 290ccm valec,takze si myslim, ze origos bude zrat asi min. Ale dokazu si predstavit, ze pri drsne jizde po meste si to 5 litru vezme. Krasne to tahne,takze se necha clovek lehce unest.
Je taky velmi dulezite v jakem stavu to koupis. Nevyhodou u Hondy jsou "drahe" nahradni dily. Yamaha je na tom mnohem lepe.Ale jinak muzu vrele doporucit. Ja uz kupoval novou baterku (2400kc),remen,desticky,filtr,zadni lozisko,serizeni ventilu atd... ted me ceka jeste vymena zvlneneho kotouce. Ale vsechno (az na remen) bylo planovane, tzn ze me nenechala ve stychu (az na roztrzeny remen,ale to se muze stat u jakekoli znacky). Verim, ze ted uz budu jen a jen jezdit.
Ale vyhoda Hondy je, ze dily jsou do druheho dne na prodejne, takze kdyz te neco postihne,tak za par dni muzes zas jezdit