jarafari: No fakt držím palce. Mě se stalo něco podobnýho s tím scootem, ale nešlo o čínu no. Dřív sem měl stejnýho scoota jako mám nyní. Takže Derbi Atlantis, ale tenkrát tam byl motor fi. Derbi. Pak byla nehoda, scoot na srač...., já taky a když sem se konečně dal dohromady asi po 2,5 letech, opět sem chtěl scoota a to úplně stejnýho, protože sem s ním byl totálně maximálně spokojenej. Dodnes mě prostě bere co to mělo za výkon. No tak sem šel koupit Derbi Atlantis znovu. Celej šťastnej, že se vracím do starých kolejí, jako to bylo před nehodou. No ale výrobce Derbi snad kvůli vysokým emisím, nebo nespněnín nějakého eura, nebo co já vím proč musel použít do Atlantise jiný motory a to Piaggio. Fajn říkám si, když to bylo předtím super, bude to i teď, navíc Piaggio je známá značka a kupuju. Prdlajs, motor Piaggio se musí tunit, aby uměl to co starý motor fi. Derbi a to samo stojí prachy. U starýho Atlantise stačilo vyndat zúžení fucku a letěl jako kráva, to byl tenkrát celý tuning. Podívej se co mám dneska v podpisu za tuning na motoru Piaggio a rychlost scoota je stejná jako tenkrát po vyndání trychtýřku z vejfucku.
Taky zklamání, ale útěchou je, že motor Piaggio najede hodně než se na něm něco pos....viz. mejch najetejch skoro 33000km bez závady no.
Takže sem vlastně spokojenej, ale to zklamání trošku cítím pořád když si na to vzpomenu. To že se vyměnil motor u jinak stejnýho scoota sem se taky dozvěděl před tím, než sem to koupil na krámě no. Prostě sem byl rozhodnutej koupit Derbi Atlantis znova, takže beru. Firma Piaggio je známá a má něco odlítáno, takže sem neměl strach ze spolehlivosti atd...