Pomoc při výběru

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Výběr skútru

Příspěvekod KYBLOS » 20 úno 2009, 15:40

Tak ti držím palce ať tvůj skútr na tom není tak zle. 8)
Naposledy upravil KYBLOS dne 21 bře 2013, 23:15, celkově upraveno 1
Důvod: Citování posledního příspěvku
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod jarafari » 20 úno 2009, 15:50

Děkuji ti, snad to bude v poho..... :D škoda že to co mám já, tak skoro nikdo nemá....takže zatim jsem o spolehlivosti MP Koráda nikde nic nenašel...
Starý korádo bylo v pohodě,ale to ještě nebyla záležitost číňanů :) a taky to nebyl skútr ,ale spíš babetka :D
jarafari

750+

Reputace: 0

Příspěvekod KYBLOS » 20 úno 2009, 15:58

No já si to myslel a tak sem si to taky našel viz. Odstraněn již nefunkční odkaz.

MP Korado je slovenským výrobce skútrů. V roce 1998 se stal stroj této značky, moped MANET KORADO, nejprodávanějším mopedem v České republice. V roce 2006 byla výroba toho již legendárního stroje ukončena. Dnes jsou v nabídce malé stoje, které upotřebíte v městském provozu, na chatě nebo nákupu.

Ovšem nějak sem tam nikde nevyčetl, že po skončení toho tzn. legendární stroje to převzala čína, což je celkem dost poznat i podle těch obrázků na těch stránkách. viz. http://mp-korado.katalog-motocyklu.cz/
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 dub 2014, 09:35, celkově upraveno 2
KYBLOS

Moderátor

Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod kraken.99 » 20 úno 2009, 16:22

ale jo je to tak čínani odkoupili značku a ted vyrábí svůj samohyb asi jim to přišlo lepší že to aspon někdo zná tak že se chytne a jak je vidět chytil :D :D
ale jarafari to nebylo ve zlym já sice číny nemusím ale každýmu přeju at mu to jezdí at ma co má
tel.777 55 22 12 email:kraken.99@seznam.cz skype:kraken.99
kraken.99

2500+

Skútr / moto: Suzuki Burgman 650exe 08

Příspěvekod KYBLOS » 20 úno 2009, 16:36

Chápu, ale je od nich sprostý, že to není nikde uvedeno, zveřejněno atd... Nechápu, že se můžou vydávat za výrobce, kterej už nevyrábí, na jejich dřívější úspěších a zaveneném jméně firmy vydělávat prachy sobě. :(
Naposledy upravil KYBLOS dne 21 bře 2013, 23:16, celkově upraveno 1
KYBLOS

Moderátor

Příspěvekod jarafari » 20 úno 2009, 17:17

Přesně.... Já právě takhle naletěl....
Já nikdy moc motorkám nepodléhal,ale teď na podzim jsem hledal práci a řekl jsm si že budu dělat kurýra a že si kuli tomu koupim to starý Manet Korádo....jenže jak jsem hledal inzeráty tak na prodej zrovna byli pěkný jen tak za 15000,-kč a to se mi zdálo moc a při tom jak jsem hledal, tak jsem našel stránky MP korado.... Jasně naletěl jsem jim a myslel si že to je pokračováni staré značky... a nový skútr o deset tisíc dráž mi přišla kako lepší varianta starý babetky.... To co píše KYBLOS jsem četl už před nákupem,ale ten fakt o tom že je to čínský mě fakt nenapadlo....To jsem se dozvěděl až při přebíraní stroje od dealera v garáži....Fakt jsem myslel že to je slovenský.... O nějakém skútrforu jsem taky nevěděl a neznal jsem vlastně ani čínské stroje....Těď je to teda jedno....skutříka jsem si zamiloval tak budu jezdit a doufat že neco vydrží.....
Je to ironie, ale po 10 dnech ježdení (v tý kose,byl listopad) v praze jako kurýr jsem té práce nechal ale jsem rád že skútra mám....
Též jsem rád že už tu práci nedělám, protože na čínskym skůtru, po kostkách,lítat co nejrychleji a najezdit 100km denně je fakt o hubu a skutr už by teď měl asi dost...
Něco už jsem se na tomhle a ještě jednom fóru o skútrech dozvěděl tak vím že na tuhle práci je třeba kvalitní stroj...chybami se člověk učí,takže jestli někdy budu kupovat něco jiného,tak známé a zaručené značky....Zatim budu jezdit na čínskym korádu a doufat ve spokojenost...
jarafari

750+

Příspěvekod KYBLOS » 20 úno 2009, 17:35

jarafari: No fakt držím palce. Mě se stalo něco podobnýho s tím scootem, ale nešlo o čínu no. Dřív sem měl stejnýho scoota jako mám nyní. Takže Derbi Atlantis, ale tenkrát tam byl motor fi. Derbi. Pak byla nehoda, scoot na srač...., já taky a když sem se konečně dal dohromady asi po 2,5 letech, opět sem chtěl scoota a to úplně stejnýho, protože sem s ním byl totálně maximálně spokojenej. Dodnes mě prostě bere co to mělo za výkon. No tak sem šel koupit Derbi Atlantis znovu. Celej šťastnej, že se vracím do starých kolejí, jako to bylo před nehodou. No ale výrobce Derbi snad kvůli vysokým emisím, nebo nespněnín nějakého eura, nebo co já vím proč musel použít do Atlantise jiný motory a to Piaggio. Fajn říkám si, když to bylo předtím super, bude to i teď, navíc Piaggio je známá značka a kupuju. Prdlajs, motor Piaggio se musí tunit, aby uměl to co starý motor fi. Derbi a to samo stojí prachy. U starýho Atlantise stačilo vyndat zúžení fucku a letěl jako kráva, to byl tenkrát celý tuning. Podívej se co mám dneska v podpisu za tuning na motoru Piaggio a rychlost scoota je stejná jako tenkrát po vyndání trychtýřku z vejfucku. :( Taky zklamání, ale útěchou je, že motor Piaggio najede hodně než se na něm něco pos....viz. mejch najetejch skoro 33000km bez závady no. :wink: Takže sem vlastně spokojenej, ale to zklamání trošku cítím pořád když si na to vzpomenu. To že se vyměnil motor u jinak stejnýho scoota sem se taky dozvěděl před tím, než sem to koupil na krámě no. Prostě sem byl rozhodnutej koupit Derbi Atlantis znova, takže beru. Firma Piaggio je známá a má něco odlítáno, takže sem neměl strach ze spolehlivosti atd... 8)
KYBLOS

Moderátor

Příspěvekod jarafari » 20 úno 2009, 17:59

Hmmm taky pěknej příbeh.... Bussines dneska řidí svět a tradice jdou nějak stranou....je to blbí no,ale nic stím nezmůžem....
Jsou to prevíti... opravdu člověk než něco koupí....měl by prolítat celej net, aby se o tom něco dověděl.. No máš to potuněný teda dost.... to je vjecí-to se teda prodražilo od toho předešlého skútra :(
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 dub 2014, 09:36, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
jarafari

750+

Příspěvekod KYBLOS » 20 úno 2009, 18:04

Jo to je pravda. :(
KYBLOS

Moderátor

Příspěvekod kraken.99 » 20 úno 2009, 18:11

kyblíku víš že jsem měl derbinku jen v základu bez čehokoli a nepřišlo mi že by to jezdilo tak špatně já jsem s tím byl absolutně spokojenej a kdo měl netuněnou pajdu tak na mně neměl
tel.777 55 22 12 email:kraken.99@seznam.cz skype:kraken.99
kraken.99

2500+

Skútr / moto: Suzuki Burgman 650exe 08

Příspěvekod KYBLOS » 20 úno 2009, 18:12

Jo a to byl přesně můj případ s Atlantisem, když měl ještě motor Derbi. Co kus to originál no, některý se obzvlášť povedou už v základu. 8)
jarafari píše:KYBLOS: no máš to potuněný teda dost.... to je vjecí-to se teda prodražilo od toho předešlého skútra :(

Jo dost se to prodražilo, ale zase mě to tunění celkem dost bavilo. On má člověk celkem dost radost, když něco vymění a ono to zase kousek přidá :) Sakra, teď mě tak napadlo, neříděj se tímhle ženský v životě? Tohodle vyměním, páč támhleten zas něco přidá atd...? :mrgreen:
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 dub 2014, 09:37, celkově upraveno 2
Důvod: Citování posledního příspěvku. Sloučeny dva příspěvky pod sebou.
KYBLOS

Moderátor

Příspěvekod jel.en » 20 úno 2009, 18:19

KYBLIKU a co mám vyměnit já abych pořád nečuchal smrad z tveho vejfucku???? :o
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod rick » 20 úno 2009, 18:21

No helmu za plynovou masku :mrgreen:
Já mám tu japonku prostě rááád.t.602163350
rick

250+

Skútr / moto: Suz.Bandit 650

Příspěvekod jel.en » 20 úno 2009, 18:23

to je rozumný. K tomu JéPéčko a můžu jezdit i v dešti :lol: :lol:
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod KYBLOS » 20 úno 2009, 18:24

jel.en píše:KYBLIKU a co mám vyměnit já abych pořád nečuchal smrad z tveho vejfucku???? :o

Zasedací pořádek. Já nevím proč musíš sedět za mnou, když sem žral samej česnek a cibuli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KYBLOS

Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek