tak 3.7L/100 je už běžné u malých aut. navíc chráněni plechem. na motoru je to sice o požitku z jízdy, ale riziko je nesrovnatelně větší. kdysi aspon byla výhoda jízdy na motorce, že byla výrazně levnější. Dnes už to neplatí ani u 50ték. Fichtly tolik nežraly jako dneska skútry 50. A není to o stylu jízdy. Mohu jet jakkoliv a spotřeba je furt 3.7L/100km. Podle mne to dělá řídící jednotka nebo něco takového. U babety, která jela asi 35(jak která) je spotřeba tak 1 - 1.5L. Pokud bych jel na pažroutu 35, spotřeba možná přeleze 4L a pokud ještě pomaleji, tak klidně i 5L. Na druhou stranu jestli jedu 75, nebo 45 je úplně jedno. Je jedno i jestli jezdíme 2 nebo jeden. Ve dvou jedeme pomaleji, ale pořád za +- 3.7L. Je tedy jasné, že to je takto nastavené. Píšu +-, protože někdy to je 3.65, někdy 3.75. Ovšem záleží, kolik jsem natankoval. Když je nádrž již plná, zatřepu se strojem, bublinky vyletí ven, a zase je možné trochu přilít. Záleží tedy, kolikrát zatřepu, protože to je tak na 1-5zatřepání a možnosti přilití ještě trochy. Takže bych se nedivil, kdyby to bylo fakt 3.7L pevně z výroby.
Motor už ani nezamykám. Kdyby ho někdo ukradl, tak bych koupil nový.... Prodat ho ale nechci. Je v něm kus historie. A že bych měl 2? To nee.
Jako píšeš že italské žerou 2.5 - 3L. Při nádrži 6L je to ale poznat. Já mám totiž dojem, že furt stojím na benzínce
))
Pežot vivacity 50 za mne - nedoporučuji silně. Dobře si ověř spotřebu a nechtěj jezdit za více jak 2.5L.