Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů
Odeslat odpověď

Peugeot Elyséo 125

19 led 2016, 23:06

Zdravím :) Budu si kupovat prvního skútra a to z bazaru...něco kolem 20 000 Kč. Podle toho co jsem četl mi zatím nejlíp vychází Peugeot Elyséo (19 000)...o něm jsem toho po pravdě moc nenašel, ale mám za to že jsou to kvalitní skútry (oproti čínám, né hondě a yamaze). Tak prosím, jestli o tomto skútru něco víte, či o peugeotech jako takových, tak se podělte. Dál jsem se zajímal o yamahu majesty...ta samozřejmě asi bude lepší volba, ale o 6000 dražší. Koukal jsem i na číny typu kymco agility , maxon ardour a loncin TH 125 A. O loncinu jsem toho přečetl hodně pěkného, ptal jsem se ve firmě scootland a tam mi řekli, ať ho rovnou z hlavy vypustím....tak nevím někde řeknou to, jinde ono. Tak prosím o rady ohledně těchto skútrů. Hlavně o tom peugeotu. Dík moc.

Re: Peugeot Elyséo 125

20 led 2016, 15:24

Dr.Kokosi, rozptyl tvého zájmu zdá se mi poněkud bizarní. Od Peugeota přes Yamahu až k číňanům. Nicméně k čínským skútrům a jejich kvalitě je tady "tuna" vláken, doporučuji si je přečíst a uděláš si obrázek sám, pokud ti nestačí doporučení lidí ze Scootlandu......
Proto nečekej moc reakcí nota bene když tady máme taky takový vtipálky, kteří se baví zakládáním podobných vláken a potom vedou nesmyslnou a nekonečnou debatu o všem možném či nemožném. Takových "sebemrskačů" už tady bylo tolik, že je z toho opravdu spousta lidí otrávených......
Koneckonců je tady tolik lidí a tudíž tolik názorů, že nakonec si koupíš to, kam tě srdce táhne (je-li tvůj zájem být v jedné stopě VÁŽNÝ).

Re: Peugeot Elyséo 125

20 led 2016, 15:43

Budu se tak trochu opakovat. Sám sem Elyséo vlastnil, i když v motorizaci 100 ccm. Skútr je to dobrý, ale je takřka nemožné ho koupit v dobrém stavu a původem z ČR. Pokud se ti to podaří, tak smekám. Nic méně netvrdím, že to není možné. Většinou a to až z 98% se jedná o stroje dovezené z Itálie či Francie, do kterých je potřeba hodně zainvestovat. Zároveň co se modelu Elyséo týče, se jedná u nás o ne příliš rozšířený model a z vlastní zkušenosti vím, že čekat na sklíčko blinkru přes měsíc považuji v dnešní době za dost odrazující.

Jak už psal kolega přede mnou, tak je tu hodně témat o čínských, tajwanských a dalšíh skútrech, takže si stačí trochu pohledat a hodně si počíst ;-)

No a když k těm 20 000,- ještě pár korun přidáš můžeš se podívat po ověřených modelech ;-) Šťastnou ruku při výběru.

Re: Peugeot Elyséo 125

20 led 2016, 19:47

Díky za rady. Nakonec už mám peugeota doma. Nemohl jsem odolat...byl jsem se na něj podívat a zlákala mě nabídka, že když ho hned vezmu, bude za 16000 (majitel potřeboval ještě ten den složit prašule na čtyřkolku, kvůli které skútra prodával). Samozřejmě kde koho napadne, že je to je nějákej prodejní tríček, ale mě to přišlo dobrý. Při svezení jsem byl nadšen je to celkem dělo. Ve dvouch jsme se na krátké rovince do mírného kopce rozjeli svižně na 80 a ještě to chtělo, ale v -6 se zas nechtělo mně. Skútr byl prý po servise. Nová elektrika, válečky (lehčí), olej atd. Jen tlumiče mi přijdou nějaký měkký, ale prý je to v pohodě...i když on na tom lítal hlavně sám a my na tom budem jezdit občas i 2 a v 1 jsem na tom ještě pořádně nejel. Jen jsme to převezli do garáže a to jsme jeli ve dvou. Skútr má jinak četné oděrky a škrábance, ale to mi nevadí...za tu cenu. Hlavně když šlape. I v tom mrazu chytal na brnk. Co se týče papírů tak ty jsou právě český a i majitel říkal, že je to vzácnost. jinak TP do srpna 2017. Co se týče debaty o scootlandu, tak tomu se mám prý ze široka vyhnout. Bylo mi řečeno, že ve scootlandu neumí ani pořánej servis a s dílama je to u nich taky na prd, ale zkušenost nemám. Místo toho mi poradil servis v Žebětíně kde se mu o skútr stará šikovnej borec a udělá mu na tom první poslední, včetně objednání dílů. Působil velmi důvěryhodně a bylo vidět, že se v tom vyzná a má své zkušenosti, tak mu budu věřit :)
Odeslat odpověď