Jardo.7.. taky sem hodím svůj názor.. před dvěma lety jsem přemýšlel jako Ty.. jedině novou.. Taky jsem chtěl mít klid ty 2 roky, kdy je skutr v záruce.. a koupil jsem.. levnou, ale hezkou čínu.. nahouby.. pravidelně na garančky, když se něco rozjeba.o, tak se na náhradní díly čekalo atd.. skutr malej.. prostě jsem neznal toto fórum a i kdyby, su palice dubová a poradit bych si nenechal.. prostě novou...
Takže jsem ten skutr za rok prodal.. za polovic.. a koupil onu ojetinu.. už jsem po tom roce zkušeností věděl, co od skutra opravdu potřebuji.. a to si hlavně ujasni Ty..
1) trochu toho komfortu.. v mém případě plexi.. velké.. jezdím přes sezonu denně 80 km (dohromady) kvůli práci.. a i když trochu zaprší, dojedu domů suchej.. ke komfortu patří i to, že mě musí hoje starý kolena chránit kapotáž..
2)díky tomu komfortu se mi aspoň na benzinu částečně vrátí pořizovací náklady..
3) strach z "ojetiny".. tu jsem měl velkou.. nicméně nejen tady na diskuzi ale i jinde se člověk dozví nějaké ty recenze.. já si to prolítnul a žádnej problém.. už jen proto, že solidní a prověřenej prodejce dává 6 měsíců garanci.. a pokud člověk koupí skutra, byť Tebou tolik nepreferovanou ojetinu např. v březnu, má celou sezonu na prověření skutra.. (například skutr koupený ve Scootlandu je oservisovaný, připravený na sezonu a půl roku garance na motor)
Suma sumárum.. můžeš koupit skutr za 45-50 tisíc, ale ten vlastně kromě oné dvouleté záruky nebude splňovat nic, co od něj očekáváš..
nebo si za cca 40-45 tisíc koupíš to co chceš, co Ti vyhovuje, budeš mít paradoxně velký výber, a budeš opravdu spokojenej...
dál už je to na Tobě..
Ps: já vloni na jaře koupil od prověřeného prodejce ojetou Hondu Pantheon 125.. stříkačku.. namotaných poctivých 16 tisíc km.. najel jsem na něm za sezonu kolem 15 tisíc km.. krom běžnýho servisu nic.. ani mi ještě nepraskla přední žárovka.
a stál mě 36 táců..
dál už je to na Tobě.. přeji dobrou volbu a spokojenost po koupi..