Ahojte,
začnem trochu zo široka, aby som vysvetlil moju situáciu. Pred letom som dal výpoveď v práci, nakolko som mal už podpísanú novú zmluvu v novej firme od 11/2020. Zostal som ale bez služobného auta, ktoré takto vyuzivam uz takmer 20 rokov. Preto som si narýchlo kupil Xmaxa 125 na leto, aby som mohol behat po meste a bol mobilny. Dal som aj par vyletikov mimo mesto, kde som ale narazil na fakt, že vytiahnuť 125tku von z mesta, je fakt nebezpečné. Keď som sa dotiahol na kamión predo mnou, nebola šanca ho predbehnúť, kvôli premávke a chýbajúcej 6km voľnej drahe.
Napriek tomu, ze sa mi jazda skutrom veľmi zapacila, tak včera isiel Xmax z domu, bol pre mňa jednoducho slabucky - som ťažké hovado. Na jar si idem urobit vodicak na velku motorku.
Otázka je, či ist pekne postupne a ďalší skuter kúpiť bud Forzu 300, poprípade Xmax 300-400? Ja som nikdy na ničom nejazdil, ani na babete. Jediná moja skúsenosť je práve Xmax 125, na ktorom som stihol nabehať nejakych 1700km. Z motoriek a ich výkonu mam fakt obrovský rešpekt. A k tomu dieťa, hypotéku a iné bežné veci. Alebo si hneď kúpiť vysnívaného Tmaxa, poprípade novú Forzu 750? Tam sa ale obávam tej sily a mojich nijakých skusenosti a malého nájazdu kilometrov. Kupit na sezónu, dve tu 300vku a nasledne superskuter, alebo hneď skočiť na tu najsilnejšiu kategóriu?
Ako by ste to riešili, čo mi poradíte?