od Foligno » 07 říj 2010, 18:52
Ahojte. Dnes jsem se zaregistroval, takže toho tady na forku nemám moc přečteno. Ale jsem plný nápadů, a chtěl bych tu něco napsat. Uvažuji, že koupím malou motorku, skůtr.Uvažuji takto.Za prvé, a teď asi dost lidí spadne ze židle. Nikdy, jsem žádné jednostopé mot. vozidlo neřídil.A to je mi 37.Moje pubertální děti jakbysmet, a žena kdysi dávno jezdila.Z toho důvodu, aby to využili opravdu všichni, mně připadá logicky padesátka,.Využití? Děcka budou lítat po vesnici, nebo nějaké okolní, což je okolo 4 km.Váha? Oni kolem 50 resp 70, a dá se předpokládat občas nějaká polovička.Žena? 55 kg, do práce4x denně 8 km. Semtam.Někdy, návštěva 20 km tam 20 z5 vcelku po rovince. Já? Trajdání po vsi a okolí, někdy do obchodu,Možná někdy i do práce. 25 tam a to samé z5. Nároky? Já nevím, jestli 4 nebo 2takt. Nepotřebuju totální zrychlení, vhodnější by pro mne časem byla vyšší maximálka.Jak jsem říkal. Zkušenosti s motorkama nulové,Proto bych chtěl radu co koupit. Líbil by se mi NRG od Piaggia. Ale je to zbytečně drahé, když jsem si stihl přečíst, že časem to člověku nedá, a přesedlá na silnější kubaturu.Takže můj favorit je pro cenu Keeway F-act. Pokud mně, nám to bude málo, tak řidičák na vyšší kubaturu, a tam se mně hrozně moc líbí Majesty od Yamahy, Nebo X9 od Piaggia.Ale řešme tu padesátku. A taky by mně zajímalo, kolik mně bude stát investice, registračka, SPZ, povinné apod. Děkuju Vám za vaše názory, připomínky, a vůbec. Dobrý večer.