Myslim, ze se muze hodit, kdyz napisi co znamena koupit "priblizovadlo" z druhe ruky bez cerveneho klice, protoze taky jsem se na to ksichtil , kdyz mi to rikali, jenze ten muj vyhlednuty MAX byl tak pekny a za vyhodnou cenu a prodejce rikal, ze cerveny klic celkem k nicemu neni, ze se dnes kopiruji nahradni klice jen prilozenim na nejake zarizeni a mel tedy pravdu, jen zamlcel neco podstatneho.......
Po 5 letech se Xmax 125 odmlcel, zacal na me blikat IMMO v nejakem divnem ledkovem indianskem kodu. Verdikt servisu, kam jezdim uz 10 let, odesel asi immobilizer. Si rikam, no a co, Google to vyresi. A taky ze jo, koupil jsem na Ebay Yamaha emulator za asi 600,- a sup tam s nim a nic . Hmmm, stesti se na me ale usmalo, koupil jsem z druhe ruky celou sadu CDI, IMMO, zamek s cernym klicem , celkem za levno , posta to cestou ze Slovenska neztratila a sup s tim do skutru. Vysledek to stejne, IMMO blika uplne stejne kody, nekomunikuje s CDI jednotkou. Servis rekl, ze nevi co s tim. No tak jo, kontaktoval jsem tedy znackovy servis Yamaha a kupodivu byli velmi ochotni, dokonce mi nabidli telefonickou konzultaci s mechanikem. Jaka radost me potkala, uff, ale pouze do doby, nez mi technik vysvetlil, ze bez cerveneho klice nic neudela, ani skutr nechtel videt. Muj argument byl, ze na co red key , kdyz v puvodnim skutru byla sada spolu plne funkcni. Vysvetlil mi, ze i na nove motorce se mu obcas stane, ze kdyz odpoji baterku, plovouci kod muze nekam uplavat a tak to musi cele znovu nastavit cervenym klicem. Tak si rikam, ze kdyz na me IMMO bika stejne s puvodni i s novou pouzitou sadou, ( neuvazuji, ze by sada z druhe ruky mela stejny problem, i kdyz ...... tak na tom asi neco bude, ze obe sady jsou nakonec v poradku a musi se to znovu naprogramovat, ale cim, kdyz cerveny klic nemam a tak od 8/2017 nejezdim. Takze pozor na nakup skutru bez cerveneho klice.
Proc jsem nesel rovnou do znackoveho servisu ? Protoze oni neopravuji, ale meni dily a tato na sobe zavisla sada je v nakupu myslim kolem 25.000,- ( dvacetpet ) To uz se mne vyplati koupit cely, treba polozeny skutr s cervenym klicem na soucastky, nez jen novou sadu ( to me napadlo prave ted a bude potreba tu myslenku jeste rozvinout, jestli nema nekde mezeru ).
Nicmene kdyby presto nekdo ze zkusenych borcu, nebo majitelu servisu cetl muj pribeh a znal reseni, muze me kontaktovat pres soukrome zpravy, dobre zaplatim, navic mu zulibam rucicky a snesu modre z nebe Je to X-max 125/2007 A vy vsichni ostatni popremyslejte, nez koupite.
Prima Velikonoce všem