S koncem sezóny jsem prodal svou PCX 125 a nyní uvažuji co dále? 125 ccm je asi OPĚT nejlepší volba, protože najedu jen cca 2-4000 km za sezónu a to pouze okolo komína.
Proč jsem prodal PCX (možná to někomu pomůže), PCXko hodnotím jako kvalitní značkový skútr za super cenu, ale ač nejsem žádný obr, tak při 178 cm a 110 kg (nejsem typ "hruška" a nemám pupek, ale jsem prý opravdu udělaný), tak jsem si na PCXku připadal jako "vosa na bonbónu"
, jinak takřka 90% spokojenost až na věci již 100x opakované - trochu fouká na kolena, trochu poskakuje podvozek, ale model 2014-15 se opravdu povedl, ale ty "galusky" zůstaly = úzké pneu. Plusy - pohodový motor, ač papírově slabší, tak po městě a okolo komína je to ok, překvapivě ok jsou brzdy, přestože zadní je pouze bubnová. Výkon motoru je opravdu ok, protože skútr cca 130 kg + já 110 kg je lepší poměr než jiné výkonnější modely, kdy samotný skútr je o 55 kg těžší, ale jen o cca 2,5 kW silnější. Svezl jsem se na dvou favoritech Yamaha X-max 125 a Aprilia SR Max 125, oba typy se mi líbí a díky velikosti jsem si už nepřipadal jako "vosa na bonbónu" (jde pouze o osobní pocit), ale zklamáním byl zvuk = hluk / vysoké otáčky při rozjezdu a nutnost "vytočit" motor, abych se rozjel, to jsem z PCXka neznal. Jinak pro šetřílky je PCXko asi ideální, protože jezdit za 2,5l anebo méně je opravdu možné. Teď "babo raď", už jsem koukal i po T-max, protože to je opravdu "macek" a dle mého opravdu "krasavec", ale cena to je jiná písnička a já chci pouze novou a nejetou mašinu, abych si jí sám "ojel"
. Nevíte zda má nějaký typ skútru podobný systém brzd jako Honda PCX, tedy CBS, kdy při brzdění pouze přední brzdou zadní automaticky přibrzďuje. Když jsem se svezl na SR Maxu, tak jsem zastavoval cestě, kde byla pouze zaprášená zámková dlažba a málem jsem to položil, protože za A) přední u SR Maxu brzdí lépe než přední u PCXka nebo za B) SR Max nemá systém ala CBS (Honda to snad nazývá CombiBreakSystem, ale to si může každý dohledat). Jinak jsem byl docela pozitivně naladěný na novou KAWU velkýho skútra za cca 120K CZK, ale naše setkání "face to face" neproběhlo dobře, jen jsem to uviděl na živo, tak jsem se otočil a odešel jsem, prostě mě nezaujal, ale podle mého je za super peníze ! Nerad bych opakoval stejnou chybu, tj že koupím značkový, ale levný typ a po roce to budu prodávat, protože ....., ano opět bych udělal někoho šťastného, kluk který koupil PCXko si pochvaloval.
Budu rád za každou radu a názor. Předem díky
Začal jsem s tátovou Jawetou - podivný Stadion, Jawa 23 Mustang, Jawa 350, Suzuki Bandit 600 (ojetý), Yamaha XJR 1300, Honda SH150 je už pryč, PCX 125 se ani neohřálo a šlo, a nyní drandím Yamaha Tracer 900 GT a vysněný T-max 530 snad bude další...