Koupě skútru 125 - který?

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Nákup skútra

Příspěvekod gulda... » 22 čer 2010, 23:13

Jinak to co napsal moto.joker mi přijde jako rada a zkušenost, ze které si něco vezmu a né to, co píše on... :) Děkuji Ti
gulda...

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Suzuki Burgman 125

Příspěvekod wictor » 22 čer 2010, 23:23

Fórum je o sdílení zkušeností a rad. Petridas napsal svůj názor, radu nebo zkušenost a je jen a jen na tobě jestli se tím budeš nebo nebudeš řídit, protože tato diskuze je nadále zcela bezpředmětná, tak ji tímto ukončuji.
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod gulda... » 22 čer 2010, 23:24

Výborně... :)
gulda...

50+

Příspěvekod moto.joker » 22 čer 2010, 23:34

Hele nehádejte se, o tom to tady nejni.
Stejně budem asi všichni (teda kdo to zažil) vzpomínat na fichtla jako na tu správnopu motku do začátku :mrgreen: :mrgreen:
Každý má právo napsat svou myšlenku a pokud se to někomu nezdá, nemusí reagovat, stačí se radou a myšlenkou neřídit, to je přece každýho věc.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod gulda... » 23 čer 2010, 00:18

Vyjádřím se pouze k tomu fichtlu, k ostanímu nemám co říct...
Kdyby byla každá motorka jednoduchá jako fichtl, tak je to na světě hned o něco lehčí, přece jen když jsem to i já sám z dezolátního stavu rozložil do posledního šroubku a pak dal zase nazpátek musí to být pro někoho opravdu technicky zdatného jako nic. Kdyby mi motor šlapal u skútra tak jako na pionýru, tak jsem nejšťastnější člověk na světě... :D :)
gulda...

50+

Příspěvekod ScooterMarty » 23 čer 2010, 01:24

Guldo volba mezi motorkou a skútrem možná trochu přesahuje tohle fórum, ale asi tě nepřekvapí, že tady jsme všichni naklonění ke skútrům. Koukni na můj profil na motorkářích: http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=108266 Měl jsem nejdřív Leada (ten tam není), pak enduro Suzuki DR 650 a teď Winga. A své pocity po návratu na skútr tam popisuji...
Jinak malinko nepatrně se vrátím k petridasovi. Já mu rozumím a sám tu někdy píšu "tvrdším" způsobem. Pokus se pochopit jeho pocity. Většina z nás si prošla tím samým, čím procházíš teď ty a snažíme se tyhle zkušenosti předat. Ale podobných vláken jsou tu mraky, každý, kdo k tomu má co říct na spostu z nich odpovídá a občas když vidím, jak se každý musí spálit sám tak na mě padá jakási beznaděj a rezignace. Nemyslím to zle. Já jsem si taky poradit nedal. Postupně jsem stejně došel k tomu, co mi tu zkušení říkali od začátku, ale zbytečně mě to stálo nějaký peníze. A jistě nejsem sám. No a mrzí mě (a určitě i petridase) když jdeš v našich stopách... :wink:
dříve guttata
Martin, 608 463 502, Profil na Motorkáři.cz
Suzuki Burgman 400 '10 "Sněhurka"
Jezdím za Obrázek
ScooterMarty

500+

Reputace: 1
Skútr / moto: Suzuki Burgman 400, L0, bílá
Tuning / úpravy: Topcase, turistické plexi,

Příspěvekod Rady » 23 čer 2010, 06:16

No jste se vykecali a tak zpet k tematu :D

Ja se nechal do skutra ukecat (jezdil jsem kdysi pod svazarmem motocros a tak tohle mi bylo hodne vzdalene) kamosem a pak jsem objevil celkem prima vznikajici partu jezdicich na skutrech. Rikam si proc to nezkusit a tak jsem sel do toho.
Koupil jsem B400, po roku se mi zdala pro dva a veci co jsme sebou vozili slaba a tak jsem presel do B650, na ktere jsem si uzival a ta jiz splnovala temer vse co jsem od jezdeni na skutru ocekaval. Jenze nejak mne to stale tahlo ke klasice, moznost razeni, podrazeni a mit mezi nohama opet nadrz. Mel jsem nekolik typu cestovnich motorek Goldwing, BMW LT, Honda deauville 700, Pan Europan, Yamaha FJR1300,... Nakonec jsem se rozhodl pro LT a dnes po ujeti 10 000 km od rijna 2009 vim ze bych uz do skutru nesel. Tim tuto skupinu rozhodne nezatracuji, ale ja se proste nudil. Skutr ma ve meste samozrejme sve vyhody, pridas a jedes :) , ale i to razeni u motorky neni problem. To se jen tak proste mezi sebou skadlime :mrgreen:
Takze se dobre rozhodni do ceho pujdes. A nebo bez do skutru 125 a po case kdy se budes rozhodovat o necem vykonejsim uz budes mit jasno.
Proste tohle dilema si musis uz rozseknout sam :wink:
Presto si dovolim ukoncit tento prispevek slovy: kup si co chces, jen ne cinu.
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod Bahnak » 23 čer 2010, 08:24

Myslím, že Rady to vystihl naprosto dokonale! Kup si co chceš, jen ne čínu !!! :D
cesta je cíl
Bahnak

500+

Příspěvekod wochomurka » 23 čer 2010, 08:52

che, dobře se to tu pohádalo když sem tu nebyl :roll: , ale to je klasika a čekal sem to :lol: :lol: . Neříkejte mi, že se nedá sehnat slušnej jetej skůtr do 20 klacků. Za tu cenu se dá sehnat solidní kosmetika, se solidním motorem, kterou si člověk... když je trošku šikovnej dá postupně dohromady. Jasně budoucí náklady náklady se budou blížit i polovině zřizovací ceny, ale to po pár kilometrech u číny taky a u ní možná i víc. Proč se asi prodávaj číňani s najetejma pár stovkama nebo tisícema km a zavedený značky s několika deseti tisícema km. Jen když koukám na Tipmoto, vidím kupu Cygnusů, nějaký Hondy, Yamahy a Piaggia. Nechte v klidu pána nabít si čumák s čínou a on pak po sezoně přijde s čistější hlavou a proberem s ním nákup opravdovýho spolehlivýho skůtra. Můj tip pro honiče ceny je Piaggio Skipper 125 4T, Piaggio ZIP 125 a nebo Yamaha Cygnus 125, s většíma kolama Piaggio Liberty 125 (ale ty prej co vím používá italská pošta a mívají dost najeto). Dle mého názoru skůtry, který pokud maj olej, jen tak někdo nezničí... ikdyž češi asi dokážou cokoli.
Pro ty, co se do mě hned obujou... jsem jeden z těch, co si taky s čínou nabili hubu. Vím o čem mluvím. hi hi :mrgreen:
BMW R45 45000km (celkem 98000km)
Suzuki DR 350 28000km (celkem 35000km)
antikrist Yuki Speedy 50 - 4500km
Gilera Runner SP 50 v hustým tuzingu - 4900km
lesní víla Vespa ET4 125 - 14800km (celkem 30800km)
Piaggio Beverly 500 - 11000km (celkem 39000km)
wochomurka

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Beverlyna 500
Tuning / úpravy: Origo boční kufry, nějaký cetky a tlumiče od Malossi

Příspěvekod petridas » 23 čer 2010, 16:03

gulda... píše:Petridas: od toho je nadpis, když ho vidíš, tak sem tedy vůbec nemusíš chodit a psát sem svoje názory, mě osobně tvoje ani nezajímají... Hlavně nevěřím že jsi takový za začátku nebyl... Tím s tebou končím
Rady: tobě děkuju za odbornou pomoc i přesto, že vidíš to, co jsem píšu (tolerance je důležitá věc v životě, každý je jednou ve všem na začátku)... jsem si jist, že ty tomu rozumíš a budu tvoje názory respektovat, díky 8)
Jinak tenhle skútr by se mi opravdu líbil, ikdyž je větších rozměrů. Jen jestli to není nějaké přetočené atd. Na fotkách vypadá celkem hezky...
Také jsem se chtěl zeptat: narazil jsem na jetou Hondu CBR 125 od kámoše, přechází na vyšší... Je to silniční sportovní motorka, dokonce jsem na ní jel (docela už silný stroj). Líbilo by se mi to, akorát si říkám, jestli tohle upotřebím na přejíždění přes město, jestli to neni hloupost... Protože se známe od mala, nabízí mi jí za super cenu :)
To samé, dělám řidičák na Hondě Varadero 125, ikdyž je instruktor vyšší váhy, (myslím že přes metrák) jede super i do kopců, to by se mi taky líbilo..

me nedela problem nekomu poradit !! ja mam problem stim ze tady clovek jako ty neco napise driv nez pouzije kolonku hledat !! a jestli si myslis ze ty mas trosicku jine pozadavky nez ostatni ,kteri zakladali stejne tema tak to nemas ! takovych temat je tady minimalne 20 a kazdy tyden pribude! vsechny pozadavky jsou stejne ,akorat se nekde lisi o nekolik stovek ,nebo tisic finance ,ktere do toho clovek chce investovat! a jestli sem udelal chybu na zacatku? jo udelal sel sem do cpi coz je tchaivanec ,ale u me slo o to ze sem chtel noveho ! / dal sem za neho 32 tis. / no a po roce a ujeti cca 10tis km sel z domu za smesne prachy ,ale ne proto ze bych byl nespokojen nesypal se a byl sem snim uplne spokojen ,ale chytlo me to a potreboval sem neco silnejsiho!
jestli ti muzu neco rict tak urcite cbr125 neni silny stroj!! na silnem stroji si jeste nejel ,ale myslim ze na mesto a takove jezdeni treba s holkou je to daleko zabavnejsi nez cely skutr,navic cbr je hodne uzke a myslim ze i uzsi nez skutry a ty jizdni vlastnosti sou taky lepsi! za me cbr i kdyz to je 4 takt!
APRILIA LEONARDO 150 a APRILIA ATLANTIK 500 a nakitovanej punta CAGIVA MITO 125. vice info na http://petridas.webnode.cz nova sluzba : odvezu cokoli kamkoli motku ,skrin nebo az 7 lidi piste volejte
petridas

1500+

Reputace: 1
Skútr / moto: punťa 125 , aprilia atlantic 500

Příspěvekod Rady » 23 čer 2010, 16:12

S tou CBR 125 to vidim take tak a to varadero ma kamoska a je take super. Pokud ti ho kamos nabizi za dobrou cenu a jeste navic nemas penize, tak bych ho na tvem miste vzal. Urcite az se ho nabazis, se bude lip a z mensi ztratou prodavat jak cinsky skutr.
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod sollik » 23 čer 2010, 19:17

A hlavně pokud nemáš jasno jestli skutr nebo klasickou motorku je určitě lepší vzít stroj od kamaráda který tě (doufejme - nevím jak moc dobře se znáte) nenatáhne a neprodá ti střep. Zkrátka pokud tu jeho motorku znáš tak víš co kupuješ a je to lepší než od úplně cizího člověka na inzerát či z bazaru ... A jak píše Rady: nikde není napsané, že ji za rok neprodáš a nezkusíš třeba skůtr :D
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod gulda... » 23 čer 2010, 22:21

Ještě kámoš nabízí tohle za 23, prý je to dělo... http://www.scooterboom.tipmoto.com/moto ... sport.html
gulda...

50+

Příspěvekod foky » 23 čer 2010, 23:31

Benelli - Italský motorky patřící Čínskému majiteli. Kvalita OK - prostě italskej skútr, proč ne. Ale osmi letej z Německa?
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod sollik » 24 čer 2010, 06:58

gulda... píše:Ještě kámoš nabízí tohle za 23, prý je to dělo... http://www.scooterboom.tipmoto.com/moto ... sport.html

Chlape ty fakt nevíš co chceš :lol: :lol: :lol:
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek