Ahoj všem...
Přemýšlím o co nejlevnějším cestování... Už slyším ty komentáře: "a jeje, zas další, to už tu bylo tolikrát..." Projížděl jsem různá fóra a chtěl bych tak nějak obecně od těch, co maj podobnou zkušenost.
Řeším dopravu z domova do práce - jedna cesta cca 85km. Pracuju jako hasič, čili každý třetí den (všední den, víkend, svátky,...) musím být v práci před 7:00 nejlépe kolem půl 7. A jelikož bydlím na vesnici, je to problém. Výhodou je, že mám "u baráku" nájezd na Dálnici, ale autem mě stojí cesta do práce a zpět necelých 500,- Kč. Řeším to tak, že jezdím autem do města k vlaku a dojíždím vlakem - dostanu se na částku cca 240,- Kč. Což je fajn. Zabere mi to však min. 2 hodiny. Bohužel se budeme v práci stěhovat a já už pravděpodobně nebudu časově stíhat a náklady vzrostou na 320,- Kč (jízdné v Pze). Čas se prodlouží minimálně na 2 a půl hodiny.
Moje otázka zní, dá se najít skůtr, kde bych na tom byl s výslednou spotřebou podobně jako kombinace - auto + vlak - max 300,- Kč. A s dobou dopravy kolem hoďky a půl??? Abych to kvůli spotřebě nejel dvě a půl hodiny.
V diskuzi jsem si všiml, že "radkocernohous" jezdí do práce přes 100km a má Hondu SH 125, ale když jsem na ni kouknul, tak bych na ní měl asi strach vyjet na dálnici. Bohužel se dálnici asi nevyhnu - je to nejjednodušší varianta, ale jedu po ní 60km. Je "radkocernohous" bílou vránou, která jezdí takové štreky, nebo je to normální?? Nebylo by lepší jít do něčeho většího??? Nejsem limitován řidičákem - mám "A" bez omezení.... Tam ale asi zas poroste spotřeba. A samozřejmě je průs... průšvih doprava od podzimu do jara... V jistém smyslu by bylo řešením BMW C1, ale tam bude spotřeba asi někde úplně jinde...
Měl jsem Bandita 1250S, ale úplně jsem se na něm necítil, tak jsem ho prodal...
Tak přemýšlím, jestli jít do nějakého toho skůtra, jestli se mi to vyplatí i s tím, že to není celoroční ježdění, nebo jestli koupit nějakou malou mrchu auto a jít do plynu....
Předem díky za každou reakci...