Díky všem za množství názorů....
Souhlasím s názorem, že jízda na moto po dálnici je vopruz... I na tý 1250, co jsem měl mě to nijak zvlášť nebralo a na tom skutru, zvlášť menším objemu, bych měl vítr z těch kamionů a vůbec všeho, co by kolem mě lítalo... Jezdit po okreskách, tak je to něco úplně jinýho, alespoň z mýho pohledu..
Abych nevařil úplně z vody asi si zkusím v Pze nějaký skutr půjčit a uvidím, co mi to ukáže...
Jo, jezdim do práce jako hasič jednou za tři dny, jak tu připomněl "hasmann" - ráno do práce a druhej den ráno zase zpět... to je taky trochu nevýhoda v plánování... do práce jede člověk za krásnýho letního počasí a druhej den ráno může bejt úplnej slejvák a to můžeš koukat na předpověď jak chceš
)))
vložil bych sem foto z palubního počítače vectry, ale zjistil jsem, že to nejde rovnou, ale musel bych jinak... takže jen napíšu, že od posledního vynulování počídtala - po ujetí 29082km mi ukazuje průměrnou spotřebu 7,2 litrů.... Po dálnici jezdim průmerně asi 135, mimo obec těch 100, v obci striktně předepsaný hodnoty.... Žádný rychlý starty, žádný náhlý předjíždění, spíš plynulá jízda... Ale je fakt, že si spotřebu nepočítám a vycházím z toho, co mi řekne palubní počítač... Takže je možný, že proměřuje... Ale jak jsem už někde psal - je to 110kW a těžký jak kráva.... Takže není vellký rozdíl při plně naloženém voze a když jedu sám - stoupne to tak o litr, což mi nepřijde moc, když vezmu, že mám plnou kabinu a plnej kufr, kam se toho vejde fakt hodně...
Tak jsem zvědavej, k čemu se nakonec rozhodnu.... Třeba zkusim to moto, ale jak mi tu radil "Dom999" - možná ne skutra, ale třeba to enduro, nebo choppera....
Ještě jednou vám všem moc děkuju za vaše osobní názory a postřehy - doufám, že tohle forum pomůže i někomu dalšímu, kdo by se rozhodoval o dopravě na takhle dlouhou pravidelnou cestu....