od Tomasino » 20 črc 2011, 15:25
Ahoj, taky jsem pred nedavnem kupoval skutra a dlouho jsem se rozmyslel, ktereho koupit. Nechal jsem si radit jak tady od lidi na foru tak od kamaradu co znam a co jezdi na skutrech. Mel jsem i moznost jich docela dost vyzkouset (at uz z pujcoven tak od kamaradu). Abych byl uprimny, nesel bych ani do jednoho z tech, ktere uvadis.
Ja jsem si nakonec koupil starsi Piaggio NRG mc3 AC a jsem s nim maximalne spokojenej. Jezdim temer denne (dle pocasi) do prace s pritelkyni a nemuzu si ho vynachvalit. Ale neni to serie - mam 70 valec, ladeny vyfuk a ted me ceka vymena variatoru serioveho za Malossi Multivar.
Dulezity je ale to, ze se na to ve dvou uplne v pohode naskladame (ja 108kg, pritelkyne 55kg) a diky upravam to i hodne solidne jede. Kdyz jedu sam, tak je to naprosto parada. Treba ted o vikendu jsem sam najel skoro 330km a naprosta spokojenost.
Pises, ze chces jezdit pravidelne do prace. To mi rika, ze by jsi mel mit spolehliveho scoota, ktery te vzdy doveze a nenecha Te nekde "na ceste". Z tohohle hlediska bych uplne vyradil cinana (at uz 2T nebo 4T). Taky si myslim, ze ti po urcite dobe bude padesatka malo, takze budes chtit delat nejaky tuning - a zde je s cinou dalsi kamen urazu, dost casto nemusis sehnat vhodne nahradni dily, nemluve o tom, ze cinani po tuningu maji tendence se srat (kamarad mel Baotiana nebo jak se to pise, v serii jezdil bez poruch, ale max 50km/h a udelal tuning a jde mu to pekne do kopru - praskla mu ojnice, atd.)
Z vlastni zkusenosti bych ti spis poradil si koupit nejakyho itala (Piaggio, Gilera), urcite 2T abys mel prostor pro tuning a myslim, ze budes spokojeny. Cenove te vyjde nova cina stejne, jako nejaky starsi ital, ale z pohledu servisu a udrzby na tom budes urcite lepe s italem.
Tot muj nazor ...
Prazska doprava neni tak hrozna, kdyz si ji clovek uziva ze sveho skutru