Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů
Odeslat odpověď

Re: Jawa Betka/Manet Korado

25 čer 2011, 10:33

díly bez problémů, cenou i dostupností. bohužel pro dnešní svět je to designem málo italské, dravé a moderní. Každé korado se může rovnat čínským padesátkám. Jen nevím proč lidi jdou raději do marketu pro scooter a ne po osvědčených mopedech

25 čer 2011, 11:48

Ráno jsem se vracel domů po Ostravský z Brna-přivaděč na dálnici a nějakej borec tam frčel v odstavným pruhu s Betkou......když teď tady vidím ten topic, nezkoušel nědo z vás Maximálku? :-D

01 bře 2014, 20:50

Tak to trochu oživím, v úterý jsem přivezl Maneta Korado ( silnější verzi ) od Rakovníka, mám to hlavně do práce (7 Km ), neboť potřebuji parkovat v kolárně, tudíž výběr byl jasný, aby jsem se tam nacpal :-). Myslím, že jsem měl štěstí a narazil na vcelku zachovalý kousek z roku 98. Samozřejmě už to rozebírám, měním lóža, manžety teleskopů, čístím řetězy a pár blbostí okolo,ale manet bude jako nový :wink:

korado.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil crhy dne 01 bře 2014, 21:01, celkově upraveno 1

01 bře 2014, 20:56

jsem před léty sledoval blog jednoho chlapíka, kterej tu Betku tunil.. myslím že skončil i válce ccm 125.. ale už to bylo o hubu s brzdama.. Tak přeji hodně klidných kilometrů..

01 bře 2014, 21:03

Díkes, já rozhodně nic tunit nebudu, potřebuji hlavně spolehlivost a ne rychlost, je pravda, že v sedle tohoto stroje se člověk maximálně kochá krajinou, neboť na to má spoustu času :D

02 bře 2014, 00:59

Než jsem se zabouchl do Malagutky Madisona 150, tak jsem roky 98 - 07 do práce celoročně proháněl také tu silnější verzi Manetu Korado ( kupoval jsem novou ) a motor vydržel bez problémů přes 50 000km, stejně jako vše ostatní, jen běžná údržba + výměna ložisek kol a ještě jsem ho prodal za poloviční cenu. Neskutečný držák ! :wink:

02 bře 2014, 10:02

To rád slyším, tento nemá tachometr, dodělám na něj z bicyklu, byl ježděný jen občas pro rohlíky, na chatu apod, majitel tvrdil, že by měl mít max 5000Km, tak i kdyby měl 10tis., bylo by to dobré :D

02 bře 2014, 12:37

Myslím, že jsem měl stejný model, jen v modré barvě a také jsem doplňoval cyklocomputer, zajímavost je nádrž v celé trubce rámu s odvzdušňovací zátkou vzadu, která se musela při tankování povolit :wink:

03 kvě 2015, 19:50

Pro zájemce o tento skvělý moped jsem nyní na Bazoši objevil vcelku zachovalý kousek podobný tomu mému za rozumný peníz, takže tady je tip: http://motorky.bazos.cz/inzerat/4594381 ... korado.php
Odeslat odpověď