Jaký skútr pro náctiletého kluka?

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Re: Jaký skútr pro náctiletého kluka...?

Příspěvekod dinoss » 16 kvě 2010, 19:05

Tak vás zdravím, dneska úplně poprvé a snad ne naposled.. :) Je mi 16 let a zrovna začínám s autoškolou na A1. A chtěl jsem se zeptat co by jste mi doporučili na (pokud to počasí dovolí) každodenní cestu do školy a zpět + tréninky atp. počítám tak cca asi 120km týdně. Do školy to mám kolem 15km "přes kopec", ale chtěl bych jezdit ve dvojko.. ať mám pěkně na benzín :) Jak jsem se už dočetl, je zbytečné kupovat 50-tku, když budu mít papíry na 125, navíc když bych chtěl jezdit ve dvou kolem 30km denně, že? Já osobně už mám jednoho velkého favorita - Gilera Runner 125. Nejsem zrovna bohatý student, takže jetou a úplně ideální by byl ročník 2000+ do starších kousků nemám odvahu jít, přece jenom stáří je stáří a časem povolí i silnější jedinci :D Jediné co vím určitě, že nechci ČÍNU (hned v prvním příspěvku si pobouřím jejich majitele.. ) a co možná nejmenší kazivost (ale to chce asi každý.. :D)

Takže moje kritéria jsou:
- 125ccm
- spolehlivost
- kolem 30.000 -> to už je, ale asi strop i tak budu potřebovat hypotéku.. :cry:

Tak zatím tak, snad se najde někdo kdo přispěje..
dinoss

10+

Reputace: 0

Příspěvekod Beechcraft » 16 kvě 2010, 19:31

Beechcraft

50+

Skútr / moto: Sukida Commander - na Čínu dobrý:-)

Příspěvekod dinoss » 16 kvě 2010, 19:40

Zajímavý skútr, ale asi to není úplně moje krevní skupina.. Nepotřebuju žádné žihadlo, ale přece jenom.. moc se mi nelíbí. Navíc cesta pro něj - jsem od Ostravy, ale to není to hlavní, to byl asi příklad takového nenáročného vozítka za dobré peníze.. ? :) Ale díky. Já jsem ještě uvažoval o Aprilii Leonardo 150, ale někde jsem si pečetl, že tam bývá u některých kousků problém s elektřinou když zaprší, nebo tak nějak..
dinoss

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 16 kvě 2010, 19:45

No, tak leonardo 150 mit nemuzes :) je to 150ccm :)
Jinak koukni se na http://www.motoinzerce.cz a tam si neco vybrer...a pak prijd a muzeme ti to pokoumat...
Vybirej spis novejsi kousky nez 2000...kolem tech 35tis...nebo podle hranice, kterou si neuvedl...
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod Curtiss » 16 kvě 2010, 20:45

Opět se vrátím o pár příspěvků zpět k doporučení Yamahy Majesty 125 - snad i proto, že sám ji mám. Ročník 1999, jezdí jak z praku, zatím bez jediného problému, spolehlivost za 1, spotřeba za 1, pohodlná, prostorná (odvezl jsem na ni kámošovi do kempu plynový dvouplotýnkový vařič, dva hrnce a rybářské křeslo :D ) a ve dvou upaluje bez problémů 80-90 km/h. Myslím, že Tvé požadavky splňuje na 100% :wink:
Curtiss

100+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 125, Honda GL 1500 GoldWing

Příspěvekod ferkov » 16 kvě 2010, 20:49

jsi mi pripomel zazitek z detstvi kdyz tata prijel na CZ175 a privezl vanu a to tak, ze ji mel na sobe a koukal tim otvorem pro prepad :D :D :D :D
ferkov

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Piaggio X9 500 Suzuki Burgman 650 Exe
Tuning / úpravy: jezdim už bez postraních koleček a to je hukot

Příspěvekod Curtiss » 16 kvě 2010, 20:52

Jenže já seděl pohodlně sám a nic kromě helmy jsem na hlavě neměl a ani jsem nemusel nikde nic přidržovat, nebo se kvůli něčemu krčit 8)
Curtiss

100+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 125, Honda GL 1500 GoldWing

Příspěvekod dinoss » 16 kvě 2010, 21:13

MisaKacenka: No to jo, ale pořád to je 11kW, takže bych ji ještě pořád mohl mít, ne? Nebo aspoň jsem žil s tím že A1 je do 11kW.. :)

No asi bude nejlepší když si něco najdu a hodím to sem.. K té Majesty, jo tu mám taky v užším výběru, kamarád ji má (r.v.2000) a zrovna včera jsme na ni jeli na fotbal ve dvou, a jednou na rovince proti větru to vytáhl na 100.. Zrovna teď jich je docela dost na netu, a těch "běžců" zase tolik přijatelných ne..

Ale případná koupě, je ještě daleko, protože zatím nemám papíry a moc peněz. Musím si doma zajistit úvěr. A navíc jednoho skútra mám v garáži, ale je to takový Danajský dar. Dostal jsem ho od známého, protože mu na firmě asi dva roky jen tak stál. Je to Suzuki Carna 50. Není přihlášený a chybí od něho malý TP (někde ho ztratil) navíc má zarazlé zadní brzdové lanko a další drobnosti, jenže na takový skútr už prostě nejdou sehnat žádné díly, takže se všechno musí dělat "na koleně v garáži" a v tom nejsem zrovna moc šikovný.. navíc je tam plno dalších zádrhelů, ohledně přepisu, TP atd.. :(
dinoss

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 16 kvě 2010, 21:15

Nene, 11kW a 125ccm objem... :) musis poradne cist zakony ;)

Tak se toho zbav, dej to za 4tis, at si to nekdo odveze :) urco se nedko najde :)

Jinak, urco to neni spatna volba :) stanov si penize a zacni hledat ;)
MisaKacenka

1500+

Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod dinoss » 17 kvě 2010, 17:18

Aha, tak to díky.. to by byl pěkný průser. :D

no on je problém, že si naši pořád myslí jak je to super stroj na naučení - to sice asi je.., ale nevím jak jim mám vysvětlit, že jak se s tím začne pořádně jezdit tak se všechen ten binec co tam za ty roky napadal uvolní, "rozchodí" staré šrámy (to jsou moje domněnky, nevím jestli správné.. ?) tak se to bude pořád sr*t. A ten zmatek kolem přepisu, přihlášení, změny barvy karoserie ve velkém TP a následné zažádání o nový malý TP + ty opravy, STK a určitě další drobnosti, mi za těch pár kilometrů nestojí.. Co myslíte vy? Navíc by se to všechno muselo dělat na úřadě v Opavě.. :(

Jinak kamarád mi nabízí "vrak" majesty 125. Za 3litry, musel bych sehnat motor (je k tomu zadřený, tak mi ho za 3litry i s výbrusem nabízí) a potom plasty atd. Můžu sem dát pár fotek.. Vypadá to teda dost hnusně. :) a navíc já bych si na tom neměl skoro nic udělat.. Takže to zavrhuju.
dinoss

10+

Příspěvekod MisaKacenka » 17 kvě 2010, 19:33

Nema cenu vrazet penize do motorky, ktera potrebuju komplet renovaci...ne, kdyz to ma byt uzitkovy stroj...ne jen pro paradu :) chce to hodne penez a hlavne cas ;)

Sezen si neco jetyho, bude to lepsi ;) tu majesty taky neber ;)
MisaKacenka

1500+

Příspěvekod Beechcraft » 18 kvě 2010, 08:32

Když jsem byl podobně starej, tak jsem si našetřil na Jawu 350. Bylo jsem z ní hotovej, problém je, že jsem byl asi stejně šikovnej jako říkáš ty. A to prostě, když chceš jezdit na něčem co se furt sype, nejde. V jednom kuse tomu něco bylo a já neustále sháněl někoho, kdo tomu rozumí víc než já. Nakonec jsem na ní najel jen asi šest nebo sedm tisíc a šla pryč, já na to neměl nervy. Chtěl jsem jezdit a ne se v tom vrtat a navíc na každým výletě trnout, kdy někde zůstanu. Takže po svých zkušenostech ti jen chci potvrdit, co tu naposled napsal MisaKacenka. Vyber něco, co je hlavně spolehlivý a buď trpělivej, nespěchej.
Beechcraft

50+

Skútr / moto: Sukida Commander - na Čínu dobrý:-)

Příspěvekod _Tom_ » 18 kvě 2010, 14:41

podle mě stejně každý dojde do tématu "upgrade na vyšší level" :)
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod dinoss » 18 kvě 2010, 18:04

Tak díky za ohlasy.. :) No o mě tady ani tolik nejde, já vím, že ten skútr je pro zajetí do obchodu pro nanuk ideální, ale na každodenní cestu do školy a navíc jak se tak znám, budu vyjíždět 7:50, takže si nebudu moct dovolit žádnou zastávku, kvůli stroje z roku 88.. Jenže jde o finance a těch mi zatím dost chybí a tak musím "uargumentovat" naše :roll:

Tom: No.. :) Právě proto, jsem se začal koukat více po tom Runneru, protože tam vidím velký potenciál co se týče upnutí.. Ale to je daleko, myslím, že když budu mít runnera a přesednu si na to Suzuki 50ccm, z roku 88.. a párkrát se projedu po městě.. Tak budu rád i za těch "slabých" 125kubíků :D
dinoss

10+

Příspěvekod Myschan » 18 kvě 2010, 18:42

Myslím, že na popojíždění 125 v pohodě stačí. Vždyť jsem u ní taky skončil a to jsem sedlal i Silver Winga 600. Je fakt, že to bylo o něčem jiném, ale tak záleží jestli chceš spolehlivě dojet, nebo si zařádit. No ale jestli je Ti o 30 míň, tak chápu, že Ti časem bude 125 málo :D . Nebyl jsem jinej. Ať si ale vezmeš cokoliv, neber žádné vraky! Místo radosti budeš mít starost a ty prachy do toho stejně nastrkáš a vrakem už to zůstane, i když to třeba pojede. Třeba to okolí hned nepozná, že je to navoněná bída, ale TY to vědět budeš - a to je podstatné.
Lepší pozdě, nežli vůbec.
Myschan

1000+

Reputace: 14
Skútr / moto: Sh 150 (2022)

PředchozíDalší

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek