2V jsou snad jen Suzuki Burgman 650, Yamaha T-MAX 500 a Hodna SW-T 400 a 600 ...a Integra (ale to už není skůtr jako takový - chybí mu hlavní výhoda skůtru - zavazadlový prostor pod zadkem) a nakonec BMW 650 - jestli ještě někdo ví o dalších, nechť mu také poradí...
...ale pro cestování ve dvou taky jednoznačně doporučuji obsah kolem 400 a výš. Ten objem kolem 250 až 400 je jakýsi takový kompromis mezi každodenním převážně městským provozem s občasnými vyjížďkami, kde se kloubí hbitost a "malost" skůtru, ale brzy pochopíš, že s tím "větším" krouťákem a výkonem s dostatečnou rezervou je nejen pohodlnější, ale také bezpečnější - prostě na nejen občasné cestování ve dvou už to vyžaduje jakýsi komfort jak pro nohy, tak záda, obtékání vzduchu, ochrana proti počasí atp... to pochopí velice brzo skoro každý - upozorňuji, že je to silně návykové
Z vlastní zkušenosti ti já mohu říci, že ten jednobuch 400 je pro mě ten ideální kompromis pro každodenní meziměstské dojíždění do práce i na víkendové výlety, občas i ve dvou. Co se týče spotřeby, jezdím do 3,5 l/100 i ve dvou, při delších cestách sám kolem 3,2 l - což podle mě není až takový skok oproti spotřebě u menších obsahů. Klidně bych ti doporučil i tu Majesty 400, což je také jednobuch, ale výroba už byla zastavena, takže jako novou ji již snad nekoupíš. Šel bych raději do dlouholeté osvědčené klasiky, která se vychytala a doporučil bych ti motory koncernu Piaggio - Master 500, které se montovaly di vícero skůtrů, a pak ty klasiky, jako Burgman 400 a 650. Někdo by ti určitě doporučil i Kymco - s tím já zkušenosti nemám, musíš projít jejich vlákna. Pokud bychom byli u té Yamahy T-MAX, je to už více do sportovna - ale třeba tě to oslovuje - te netuším. Ale pro cestování pro dva bych volil raději zavazadlový prostor, než krásný design ve tvaru skoromotorky.
Pokud bych měl pohodlně cestovat i s baťůžkem, tak jednoznačně ikonu B-650 EXE, případně to BMW. Samozřejmě každý má svůj vzor a priority a každý si bude chválit svůj stroj a svoji volbu (stejně jako já, že
), z kterých je si potřeba zvolit PRO TEBE ten správný vyvážený kompromis. Já holt dospěl k tomuhle....
Když tak kukni na motrokáře, kde jsou k motorkám jak testy, tak recenze uživatelů, jejich přednosti, nedostatky apod. Pak si vyber co bude tvému srdci nejbližší...
...Ber to prosím jen jako mou zkušenost a radu, kterou bych ti chtěl přispět ve tvém rozhodování. Někdo může mít i jiný názor, což je dobře a doufám, že se s tebou o svůj názor také podělí, protože každý jsme jiný a co člověk... Asi jsem ti v tom udělal trochu guláš, co
Ale rozhodování je jen a jen na tobě.