od Milo » 13 dub 2011, 19:30
Milo: Těch 4 - 5 l/100km jak píšeš je moc Měl sem Derbi Atlantis, jak starej s motorem fi. Derbi - stejný jako má Predator, jen to bylo AC a ne LC, tak novej s motorem fi. Piaggio. U starýho si to už nepamatuju, ale víc jak 3,5 l/100km to určitě nebylo a u novýho Atlantisu s motorem fi. Piaggio to bylo cca 3 l/100 km a kdybych za to bral tak možná se na těch 3,5l/100km taky dostanu. Ale ten s motorem fi. Piaggio sem předělal na 70ccm a i tak se spotřeba nedostala nad 4l/100km. Bylo to 3,8l/100km. Oba byli samozřejmě karburátor. Nechápu jak někdo dosáhnul toho, že mu scoot žere třeba 5l/100km
Já mám bohužel jiný zkušenosti a poněvadž tuningu nefandím, volil jsem 4takt. Měl jsem dvoutaktní padinu Suzuki Address, jezdila nejmíň za 3,5, ale při svižnější jízdě uměla i 6l. A to v sérii...(měla za to v základu 4,8kW). A 80% lidí, s kterýma jsem mluvil, popisovali u dvoutaktních padesátek podobnou spotřebu... Já už bych dvoutakt rozhodně nechtěl... Když jsem kupoval tu Suzuki, měl jsem v merku i derbinu. Nekoupil jsem jí právě kvůli spotřebě, když mi prodávající řekl, že žere kolem pěti litrů...
Kdo se plazí, nezakopne Yamaha Majesty 125, skoro 70 000km
dříve Suzuki Address 50 (1997) a babička ve skvělý kondici MZ 150ETZ (1987)
Skútr Klub Ústeckého Kraje -
www.skuk.cz