Co koupit? AM 45 km/h

Rady a doporučení před nákupem nových i ojetých skútrů

Co koupit? AM 45 km/h

Příspěvekod Cookiemunsta » 15 dub 2012, 12:38

Ahoj,
Potřeboval bych poradit s výběrem skůtru. Moje představa je Skůtr 50ccm co má v papírech 45 km/h (mám jen Řp. sk. B) ale reálně jede 70 km/h (Měřím 190 a vážím 95 :D ) . Rozpočet cca 12.000,- Kč. Nemám žádný předsudky ohledně původu a žádný skůtr jsem nikdy neměl. Díky za tipy! Erik
Cookiemunsta

10+

Reputace: 0

Re: Co koupit? AM 45 km/h

Příspěvekod Vratas » 15 dub 2012, 12:56

Ahoj, s tvými osobnostními rozměry se nabízejí dvě volby :

1. koupit si řidičák na velkou motorku a chvíli počkat a došetřit a koupit něco min. 125ccm, protože tě 50ccm bude strašně štvát, věř mi.

2. počkat, šetřit a vzhledem k úpravě zákona od roku 2013 budeš moct řídit skútr nebo moto 125ccm s béčkem řidičákem, za podmínky, že bude automatická převodovka a max. 11kW

Pokud chceš poznat ryze mou zkušenost s 50ccm a dalšími věcmi tohoto se týkajících, posílám ti odkaz na téma, které jsem založil:

viewtopic.php?f=80&t=7197
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Cookiemunsta » 15 dub 2012, 13:55

Vratas: Trochu jsi mi svým příspěvkem ( viewtopic.php?f=80&t=7197 ) nasadil brouka do hlavy.. Budu se muset asi ještě zajímat o možné důsledky vyšší rychlosti než 45 km/h u AM.

Abych vysvětlil svoje pohnutky, na skůtru jsem jel 2x, poprvé na dovolený kdy jsem měl na hodinu půjčenou 50 ccm a podruhý včera na "babetě" Rixe s ručním řazením s dvěma rychlostma. Pokaždý jsem se ohromě bavil a po včerejšku se rozhodl taky něco pořídít. Chci to výhradně pro zábavu případně občas na dojetí do práce ovšem taky v rámci zábavy :) . Přes léto bych rád pojezdil a po létě zase prodal a přemýšlel, pokud mě to chytne o 125 ccm na rok 2013.
Cookiemunsta

10+

Příspěvekod eddie29 » 15 dub 2012, 16:31

Vubec bych se neřídil tím co ti poslal vratas!!!! podle me je jedinej v ČR kdo nemá odblokovanej skutr. V životě mě policie nezastavila a když se kamarád vysekal na hodně poladěným stroji tak to taky nikdo neřešil! Jestli chceš skůtr jen tak naježdění tak si ho klidně pořid ale počítej s tím že skůtr za 12 000 je na další investice plus ho po lete neprodáš jelikož budou 125ccm příští rok.
Bylo F15 TUNED,Teď už jenom DERBI GP1 a F12
eddie29

250+

Reputace: 18
Skútr / moto: Bylo F15,F12/derbi gp1 125/teď Ymah fz8 a Xmax250

Příspěvekod TUNER » 15 dub 2012, 16:32

Vratasovo názor je trochu extrem,ale pokud se jim chceš řídit OK. Já nikoho předělávat nebudu )) Problem bude spíš v požadavku jaký máš. Do 12k se toho kvalitního moc nesežene aby jezdil reálnejch 70. To bude hodně na hranici. Určitě zapomeň na 4T a nejspíš i na výkonější vodou chlazené motory,to by jsi musel připlatit. Pak zbývají vzducháče,ale v seriové podobě jich moc 70 nejezdí,možná tak z kopce a nebo podle tachometru )))

Ale na jeden s kvalitnim "vodnim" motorem jsem přece jen narazil ;-)

http://www.tipmoto.com/motorky/malaguti ... ox-50.html

F15ku jsem míval a velikostně by byl OK a pokud se dobře naladí,tak 70 by neměl být problem.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod Vratas » 15 dub 2012, 16:55

Je to všechno jen o neznalosti lidí, že se tyto věci stále ještě neřeší. Stačí, aby si člověk vzal právníka a začal s podezřením, že ten skútr jel tak, jak v danou chvíli neměl. A problém je na světě. Je pravda, že moc lidí to ještě neví, ale je zde možnost, že to začne.

Je pravda, že odblokovanýho skútra nemám, protože nemám vůbec žádnýho skútra a kdybych ho měl, tak dneska už do 50ccm nejdu ani v případě, že by měla ofiko vyšší rychlost a já nevim co všechno. Měl jsem dvě padesátky, ze kterých jsem se poučil ve všech směrech a nakonec jsem skončil na velký mašině.Ten objem je nenahraditelnej.

Nebudem se zde handrkovat jak to je a není, každej to buď ví anebo mu to dojde pokud má rozum a jen málokdo si to přizná, Erik chtěl poradit, tak jsem mu poradil dle svého.

Hodně zdaru všem ! ! !

PS: Luboši opět si nezklamal :wink:

Vratas

Moderátor

Příspěvekod TUNER » 15 dub 2012, 17:16

A v čem jsem nezklamal ? Že mu tady poradim a nebo s tim že máme každej jinej názor ? To se nesmí ?

TUNER

2500+

Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod aumirek » 15 dub 2012, 17:25

popravdě jsem taktéž extrém nebot skutr nemám odblokovanej.Ono jedině co tam bylo bylo v sáni a ostranění nebylo ani znát.Pravda jezdí s tím manželka do práce a těch 50 ji stačí víc než dostatečně.Chápu že mladej má jiné nároky,A že to odblokováni nikdo nekontroluje je fakt.Ale JEN ZATÍM a změnit se to muže rychle.Taktéž se divím že pojištovny při jejich ochotě platit nenapadlo to hlídat.Stačí pokud do tebe a NE TVOJÍ vinou někdo vrazí a pokud pojištovna bude mít zájem tak máš problém poněvadž jezdíš nepojištěným a neschváleným skutrem v případě tvijí viny je o to větší problém.
aumirek

250+

Skútr / moto: Biagini Tiger
Tuning / úpravy: zatím nic a asi to tak zustane

Příspěvekod Vratas » 15 dub 2012, 17:34

Pro Tunera : já jen, že jsem čekal, kdy se přihlásíš a ozveš :-) nic víc, nic míň

Jinak neberte mě, že chci kazit nebo brát radost, já už jsem to prakticky prostě poznal a toť má zkušenost. Tuto předávám tak jak byla je a bude. Sám jsem měl z 50ky radost jako blázen, potom už ale ne, ale ne jen z důvodů nezákonnosti, ale z důvodů praktičnosti a jízdy v provozu.

Jsem prostě zastánce, že radost není vše a je třeba na zákony hledět.

Vratas

Moderátor

Příspěvekod aumirek » 15 dub 2012, 17:39

Jako muj názor je že 50 tka je pro toho kdo nemá věk či řidičák na jiné a pak též komu stačí jízdy na krátkou vzdálenost a spokojí se s rychlosti 60 km to poslední je muj případ.Pro ostatní teda i pro zakladatele tohoto dotazu je lepší něco silnějšího.
aumirek

250+

Příspěvekod eddie29 » 15 dub 2012, 17:49

Pro vratas:
Můžeš mi objasnit jak jsi to poznal na vlastní zkušenost? On tě někdo zastavil? Nebo tě někdo pokutoval?

Pro aumirek:
Pokud vím tak skutr by ti měl jezdit jenom 45, jestli ho máš neodblokovanej:-D
Bylo F15 TUNED,Teď už jenom DERBI GP1 a F12
eddie29

250+

Reputace: 18
Skútr / moto: Bylo F15,F12/derbi gp1 125/teď Ymah fz8 a Xmax250

Příspěvekod aumirek » 15 dub 2012, 17:56

eddie29 a tu už jsi opravdu viděl skutr co po normálním zajetí bez odblokováni jede jen 45 vždy jede kolem 50 či 55.To bys snad měl znát je to dáno tím že ve 2 po rovince musí jet nejméně těch 45.Tudíž sám klidně 55, A jak jsem psal jediná věc co jsem udělal je že jsem vyhodil s toho sáni to zuženi výsledek že to jelo snad o těch 5 více.
aumirek

250+

Příspěvekod Vratas » 15 dub 2012, 18:17

Skútr bez odblokace jede 60 - 65 z kopce, je v tom samozřejmě započítaná odchylka 10% plus nebo minus pro tachometr. Eddie, já jsem poznal to, že ta padesátka prostě nestačí do provozu, protože nemá rezervy - jedinná možnost je nezákonná odblokace a ladění, který to ale moc nezlepší.

Vratas

Moderátor

Příspěvekod TUNER » 15 dub 2012, 19:18

Vratas píše:Pro Tunera : já jen, že jsem čekal, kdy se přihlásíš a ozveš :-) nic víc, nic míň

A to jako budeš mít pokaždé když něco napíšu nesmyslné a zcestné komentáře jen proto že jsem napsal ? Možná by jsi to neměl tak prožívat.

Odblokace rozhodně neni nezákonná a pokud jsi nejel na padesátce která nestačí do běžného provozu,tak je vidět že jsi nejspíš ještě nejel na kvalitnim skútru. Další nesmysl je že laděnim se to moc nezlepší,to možná tak na čínskejch 4taktech,který ale osobně nedoporučuju vůbec nikomu. Přijeď aspoň někdy na závody,ať máš představu jak HODNĚ se to může laděnim zlepšit. Vyší spotřebu a hluk rozebírat nebudu,to je snad všem jasné,že co jede,taky papá,jen reaguju na nesmysly co píšeš.

TUNER

2500+

Příspěvekod Vratas » 15 dub 2012, 19:35

Pro Tunera : Já to neprožívám, jen vždycky čekám, kdy se pokusíš totálně zbořit, přehodnotit a seškatulkovat tu pravdu, kterou píšu já k obrazu dle tvých představ.

Jet na něčem tak, jak to dle oficiálních papírů a parametrů jet nemá je nezákonný a odblokaci lze považovat za zásah do konstrukce, který vede ke změně parametrů stroje dané výrobcem - tudíž nezákonné.

Gileru Runner 50sp jsem za kvalitní stroj považoval, ale i tak byl vlastně později v podstatě o ničem.

A poslední věc, Erik chtěl radu pro normální používání a né na závody - závody skútrů rád uvidím, protože ty upravené stroje uvidím na dráze a ne v běžném normálním provozu.

Přijdu se rád podívat na závody, kde pojedeš Ty a přeju ti, abys byl minimálně "na bedně". Pocit závodění znám moc dobře, jen trošku na jiné kategorii motocyklu.

Pro Erika : Vem si z tohoto tématu vše, co uznáš pro sebe jako nejlepší. :-)

Vratas

Moderátor

Další

Zpět na Rady před nákupem skútru

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek