od spinar » 07 črc 2019, 17:15
Ahoj, snad tu toto téma už není... Chtěl bych požádat o radu místní zkušené diskutéry jaký skůtr je podle jejich názoru lepší. Mám v současnoti X-Evo 400, výkon mi vyhovuje, posez byl ze začátku dost nepohodlný (předtím jsem měl Scarabeo 250, kde člověk sedí dost rovně), ale zvykl jsem si. Trošku se mi líbí i to že jedu na skůtru který má nějaký rozměr. Se skůtrem jezdím především po Praze, ale rád bych jezdil občas na výlety i delší.
No a řeším na co ho vyměnit...
Vzhledem k tomu, že Piaggio X-10 se už nevyrábí, tak mně napadla Yamaha X-Max 400 (300 mi při testovací jízdě přišlo slabší), pro hovoří především velký podsedlový prostor a cena. Taky se mi zalíbilo BMW C 400 GT, testoval jsem ho skoro 3 hodiny a jelo opravdu super, dílenský zpracování mi laickým okem přišlo lepší než u Yamahy, má vyhřívanou sedačku (jezdím celý rok, není-li silnice pokryta sněhem nebo teplota nižší než -10), TFT display s navigací a je to nový model. Ale ten podsedadlový prostor je malý a ten top-case co k tomu nabízí má jenom 30l a stojí reálně tak o 30 000 Kč více (mám nabídku na předváděcí). Nebo jaký jiný skůtr byste vybrali? Jde mi o maximální ochranu a komfort jezdce, slušný výkon a přitom obratnost ve městě.
Napadl mě ještě Suzuki Burgman 400, ale těch je nějak málo v CŘ, asi k tomu bude nějaký důvod....
Budu moc rád za jakoukoliv radu!