Nitokaho píše:(Ještě musím popřemýšlet o nějakém úchytu pro mobil=navigace a něco vytisknout. Pokud někdo něco má pro inspiraci uvítám foto. Díky)
Držáků navigace je hodně, jen je trochu problém vymyslet, jak ho uchytit na řídítka. Jak jsem to udělal já je vidět na přiložených fotkách.
Forza 125 (verze 2017, pokud máte jinou, tak si to radši zkontrolujte) má na řídítkách přípravu na instalaci přídavného zrcátka. Je to vnitřní závit M10, který je zaslepený plastovým šroubem. Závit má ale menší stoupání než standardní M10, takže tam normální šroub nepasuje.
Potřeboval jsem tedy tyčku s tímhle závitem, kterou našroubuji do řídítek a na ní pak uchytím držák navigace.
Koupil jsem proto levné univerzální zrcátko se závitem M10. Tyčku zrcátka jsem zkrátil, řez zabrousil a nalakoval - viz fotky. Zbytek zrcátka putoval do koše.
Aby se mi řídítka nepoškrábala, až budu dotahovat matici na tyčce, dal jsem pod ní nerezovou podložku a pod tu ještě gumovou podložku, kterou jsem vyřízl z kusu staré duše.
Na tyčku pak už jde namontovat libovolný držák, který má uchycení na průměr 10mm.
Pootočením tyčky lze pozici držáku dále doladit. Jen pozor, aby při otáčení řídítek nezasahovala namontovaná navigace do plexi. Mně to vychází tak akorát.
Pro svojí velikost mobilu jsem vybral držák navigace/mobilu Kappa K-S954B (k dispozici jsou i jiné velikosti a orientace).
https://drzaky-navigace.heureka.cz/drza ... e/#section