Dobrý den, uvažuji o koupi skútru 125ccm a do užšího výběru se mi dostala Honda PCX 125. Pročetl jsem si během víkendu skoro celé fórum a vlivem spousty informací jsem zmaten více než předtím
Měl jsem půjčený skútr od Kymca a při mé hmotnosti cca 80kg jsem jel normálně 95-100km/hod(na tachometru bylo více, měřeno v navigací v superbu, co jel za mnou). Zajímají mě názory uživatelů, ne prodejců.
Na skútru budu jezdit bez batohu. V recenzích jsem se dočetl, že je vhodný a živý do městského provozu, já ho však plánuji využít i mimo město.
1) Je tento skútr vhodný i pro meziměstský provoz? Cca 70km/den, z části ve městě, z části po okreskách, při požadavku minimální rychlosti 90km/hod mimo obec.
2) Je ve skútru skutečně nějaký omezovač rychlosti, někde okolo hodnoty 105km/hod? Dá se deaktivovat?
3) Stává se při jízdě mimo město, pokud jedete konstatní rychlostí (např.90km/hod), že pak výkon poklesne? Tzn. skútr dlouhodobě neudrží těch 90km/hod?
4) Je pravda, že po dosažení rychlosti cca 80km/hod je pak akcelerace <b>výrazně</b> pomalejší? Co to znamená-výrazně?
Jsem trošku starší řidič, nehodlám někde blbnout a nečekám zrychlení jako u motorky s obsahem 1000ccm, zároveň však chci, aby to "jelo".
Díky Karel
Můžete mi prosím zodpovědět tyto dotazy?