Maxon Matador 125

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Maxon Matador 125

Příspěvekod Skittles » 28 pro 2015, 15:05

děkuji :D jn to mě říkaj celej život ,,STRUČNĚ,, a já to vždycky rozvedu na 10 stránek :D nemůžu si pomoct omlouvám se.
Kim Čong Un
Skittles

100+

Reputace: 2
Skútr / moto: maxon matador 125,babetta 207

Příspěvekod Vratas » 28 pro 2015, 15:32

Už jsem to tu říkal několikrát v minulosti, Čína, jako země je schopná vyrobit (okopírovat) všechno, jsou to lidé jako všichni ostatní. Jde tady jen o kontrolu kvality a dodávané materiály. Takže když si nechá v Číně něco udělat japonská zajetá značka, která je léty prověřená a spolehlivá, tak jednak dodá kvalitní materiály a sama si pak na kvalitu práce a dodržování postupů dohlíží, výsledek bude ten, že všechny motorky či skútry do jednoho budou stejné a ze stejných materiálů. Nestane se, že z materiálu na jeden skútr udělají tři a použijí roztavené plechovky od piva, aby z něho udělali klikovku. O tomhle to celé je. Když ovšem nad kvalitou práce a materiálů a výstupní kontrolu provádí Číňanovi sám Číňan nebo, a to myslím, že je pravděpodobnější, NIKDO, tak to dopadá takto, že co kus Yuki, Maxon, Kentoya atp. je originál a žije sám svým životem.

Co se slohovek pana Skittlese týče, tak bacha na to, zdejší uživatel PBM2 začíná mít konkurenta (berte s nadsázkou) :mrgreen:
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod berka » 28 pro 2015, 15:56

Jak jsem psal minule, chtěl bych zlepšit dynamiku skútru v nízkých rychlostech, pokud možno bez ztráty maximální rychlosti.
Teď něco pro ty zkušenější bez ohledu na značku.
Pokud změním válečky za lehčí (např. o 1g) stane se co? Předpokládám, že zvednu otáčky ve kterých bude skútr pracovat- to bych uvítal.
Pokud změním kontrastní pružinu za silnější (např. žlutá Malossi) a ponechám původní válečky, stane se co? Očekávám stejný výsledek jako u výměny válečků.
Pokud vyměním variátor za tento http://www.skutry-malsice.cz/baotian/bt125t-2/variator-wm-high-speed-gy6-125-150-180-4637.html#content dojde k jaké změně?
Zatím si myslím, že nejlepší by bylo vyměnit kontrastní pružinu a ponechat původní válečky, protože pokud bych je někdy měnil, tak ta silnější kontrastní pružina ničemu neuškodí.
Kupovat variátor Naraku nebo Malossi za 2-4 tis. nehodlám, stejně se na tom tak často nesvezu.
berka

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Honda ADV 350/ Maxon Matador 125
Tuning / úpravy: Polini Maxi Hi-speed

Příspěvekod Mirus1 » 28 pro 2015, 16:10

berka::
http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... -variator/
Není mnohdy lepší použít google s vhodným zadáním co chci vědět, než se donekonečna vyptávat na něco, na co mi nikdo ani nemusí odpovědět? :roll:
Mirus1

750+

Reputace: 189
Skútr / moto: Sym Joymax GTS 125i Sport

Příspěvekod Vratas » 28 pro 2015, 16:11

Nejlépe bys to samozřejmě změnil tím Malossi nebo Naraku. Co se pružiny týče, můžeš dát žlutou Malossi, zlepší se ti přeřazení v kopcích a obtížnějších terénech. Pak ještě můžeš vyladit pružinky ve spojce, Naraku má sadu 3x3 pružinky, bílé, modré a červené podle otáček rozjezdu +1000, +1500, +2000. Začal bych těmi modrými osobně, ale záleží na tobě, jaké chceš otáčky rozjezdu.

S válečkama je to na laborování a testování a nevyhneš se poznámkovému bločku, je fakt strašně moc kombinací a individualizace i s originálním variátorem, ale ten Malossi s Naraku už to mají v sadě rovnou vyladěné.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

PříspěvekTento příspěvek již byl smazán kým PBM2 v 28 pro 2015, 17:45.
Důvod: Zbytečná reakce na lidskou hloupost

Příspěvekod JRM66 » 28 pro 2015, 19:17

Valheru_KOKr píše:PS: Viděl jste někdo messengera na číně? Je to asi jako vidět u někoho douhodobé provozování Dacia Logan pro účely taxislužby
Trocha OT ale nedalo mi to! No budeš sa diviť ale u nás aj ano! Borec po dlhých rokoch kedy použival na Taxik VW Pasat a každy rokom musel meniť niekedy aj 2x zvysle čapy a tyče stabilizatora na prednej náprave, udajne ich ma doma plný furik ako suvenir, potom si kúpil len tak Daciu Logan kombi a za tri roky čo ju ma tak nabehal už viac ako 200tkm a ešte nič nemenil na prednej náprave, i ked sa mi to veriť moc nechcelo tak ma ubezpečil že je to čista pravda a že on si nepotrebuje nič dokazovať. Takže ono je to individualne a zaleži na konkretnej vyrobenej kvalite ako aj u všetkeho ostatneho!
MOTO: BMW R 850R.95tkm, teraz 105tkm Piaggio Liberty 125 m.02 Maslová metla. cca. 45tkm teraz cca.65tkm Beverly 250 RST-ie 04 silver Italka.kauf.27tkm, aktuál 50tkm Dalšie BV250-300ie Tourer čierna z CZ teraz už white pearl 566. Viva Piaggio! BV 350 ST
JRM66

500+

Reputace: 74
Skútr / moto: BV RST 250ie BV-300 Tourer BV-350 ST
Tuning / úpravy: Vymenena pôvodna brzdova kvapalina!

Příspěvekod berka » 28 pro 2015, 19:31

Mirus1 píše:berka::
http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... -variator/
Není mnohdy lepší použít google s vhodným zadáním co chci vědět, než se donekonečna vyptávat na něco, na co mi nikdo ani nemusí odpovědět? :roll:

Tyhle stránky jsem už dávno procházel, návody pročítal a na grafy koukal. Je tam téměř vše výborně popsané, ale nenašel jsem tam, jaký nastane rozdíl pokud vyměním pouze kontrastku a jaký pokud udělám pouze válečky. U většiny jejich úprav dělají totiž kombinace úprav- variátor+ kontrastka, variátor+válec, kontrastka+ spojkové pružinky, atd...
Takže začnu výměnou kontrastní pružiny, počítám že se zvednou otáčky ve kterých bude skútr pracovat, sníží se prokluz řemenu a uvidím zda to bude to co od toho očekávám.
Spojkové pružinky bych měnil, pokud bych na něm jezdil sám, ale obávám se, aby manželce nevadil ten zvuk vytočeného motoru než spojka zabere a nebála se toho při rozjezdech.
berka

100+

Příspěvekod makreps » 28 pro 2015, 22:38

Ahoj pokud ti jde jen o lepší dynamiku, a ne o maximálku, tak dej tvrdší kontrastku + spojkové pružinky cca 1500 ot/min+ a uvidíš že to bude svižnejší jak po rovině tak hlavně v kopci. Maximálka yůstane +-stejná :wink:
Bylo: Maxon forcer 50 čínská autokelly raketa, lehký tuning, najeto cca12000km bez jediné vady či závady!!!

Obrázek
makreps

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: Kymco Movie 125
Tuning / úpravy: Plexi štít, vyhřívané hefty a kufr Givi, ostatní nejsou třeba

Příspěvekod Dusan14 » 29 pro 2015, 01:00

Vyhodene peniaze aby som bol presny kop3c penazi za male zvys3nie vykonu. Osad to vecsim valcom zmen sekundarny prevod. Pojde to lepsie a bude mat mensiu spotrebu.
Dusan14

1000+

Reputace: 35
Skútr / moto: TGB Bullet 125

Příspěvekod berka » 29 pro 2015, 09:31

Na válec, hlavu, vačku atd. sahat nebudu.
Provedu výměnu kontrastky a spojkových pružinek. Doporučíte Naraku nebo Malossi?
Díky
berka

100+

Příspěvekod makreps » 29 pro 2015, 14:41

Jestli naraku nebo malossi to je celkem jedno obě jsou kvalitní, myslím že je to jen o značce. Já dal kontrastku malossi a pružinky mám naraku +2000 ot/m. dával jsem to kvůli kopcům, ale je to živější celkově. Maximálka je cca stejná. :D
Bylo: Maxon forcer 50 čínská autokelly raketa, lehký tuning, najeto cca12000km bez jediné vady či závady!!!

Obrázek
makreps

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: Kymco Movie 125
Tuning / úpravy: Plexi štít, vyhřívané hefty a kufr Givi, ostatní nejsou třeba

Příspěvekod TUNER » 01 led 2016, 22:59

Skittles píše:mě přijdou tady ty rady a poznatky či řešení nějakého moto problému jako nějaký vysměvačný serverfórum,nikdo nikomu nepomůže,vysměchy namísto normálního názoru,prostě hnus- vůbec netuším proč toto forum vzniklo,většina jich vzniká pro všeobecný přehled,přátel,pomoci, dobré radě atd,tady je každý nováček pro smích králíkům,šplebs,ňouma a kretén co se ptá na blbý dotazy,na otázku o čínských skůtrech tu dostanete hafol odpovědí žesis měl koupit yamahu a ne činskýho sráča,to je pomoc jak pojd na mě z boku a přez tepláky,opravdu sem nezažil takový chaos nikde jinde na forech bid byli o čemkoliv,zakladatelé tu maj řádnej čurbes díky těmto rádoby kecalům .

Jinak to že budu ,,crhy,, psát denně 100 blábolů o ničem jako ty a na konci měsíce budu mít 3000 příspěvků který nikomu nepomohly někdy spíše urážely a pak budu přispívat sem tam nějakou hloupostí že se občas budu nudit a zavítám semka tak po pár letech budu mít hodnocení VELKÝ MOTORKÁŘ s 3200příspěvky to mě a ani nikomu jinýmu nepomůže a frajer jako ty ze mě taky nikdy nebude,občas mě to připadá jakobys byl malý kluk co ho rodiče rozmazlují či neměl ani řidičák a plácáš tu nesmyslama ,ty sedni radši na ten svůj prskolet od manetu a sni si svůj vzdušný zámek o svý velký mašině a dej nám pokoj s tvými výlevy,doma asi na to nejsou zvedavý tak si to léčíš tady aj s tunerem. CRhy tebe by měli izolovat někde.

Mohu poprosit pana Skittlese o vysvětlení jeho zmínění mého nicku v tomto příspěvku... ? Listoval jsem zpět a nějak jsem nenarazil na nic proč bych si tady měl cokoliv léčit,ani jiný můj příspěvek který by mohl někoho popudit,či bych se do něj navážel.. ?
Díky
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

PříspěvekTento příspěvek již byl smazán kým crhy v 01 led 2016, 23:24.

Příspěvekod Skittles » 02 led 2016, 15:22

Pane Tuner asi se vám budu muset omluvit poněvadž jsem četl i vaše příspěvky v tématu -maxon ardour 125- a zde jste se vyjadřoval k věci a i radil na dané téma,asi jsem vás v tomto tématu -matador 125- nepochopil tudíž se omlouvám,je jasné že ardour i matador patří v podstatě do stejné stáje a není potřeba opakovat své odpovědi 2x tomu zcela rozumím,hold jsem blbec a měl jsem si forum projít více do hloubky než bych začal kritizovat zdejší názory.
Kim Čong Un
Skittles

100+

Reputace: 2
Skútr / moto: maxon matador 125,babetta 207

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek