Jasně, to už jsme tak nějak tu řešili krouťák, jenže tomu nerozumím
našel jsem si všude při kolika otáčkách maj ten max výkon a při kolika otáčkách maj jejich max krouťák a kolik to je.. jenže.. nerozumím tomu
vím jen, že max krouťák byl dycky při menších otáčkách než max výkon
to je jediné, co jsem vysledoval. Ale to neva. Snad teda mě můžeš odbýt tím, že všechny tyhle stroje pojedou cca +/- stejně ne?
valheru no vidíš. přistupujeme k tomu víceméně podobně. jen rozdíl je v práci s rizikem. zatímco ty ses k tomu zřejmě postavil tak, že "dám do toho co nejmíň, jen tolik aby to splnilo moje nejzákladnější požadavky", protože jsi třeba rovnou předpokládal, že na prodeji by pak prodělal kalhoty, kdyby to nevyšlo a nešlo ti to apod., a kalkuloval si s tím, co všechno se může podělat "v přehnané míře"... a vedlo to k tomuhle.. máš prostě přirozenou averzi k riziku... což je z tvejch příspěvků vidět.. a není to nic špatného nebo neobvyklého.. má to tak 99% populace na zemi. Já ale ne... já do toho nejdu s tím, že když mě to za měsíc nebude bavit, tak přijdu o všechny prachy, nekalkuluju s tím, že cokoliv se stane, bude tragedie apod.... jsem risk neutral.. nebo spíš pozitivní (kromě okamžiků, kdy jde o něco zásadního, jako třeba o zdraví).. nehledám motorku, na které prodělám co nejmíň, až jí povezu po měsíci na šroťák... hledám motorku, na které po tom měsíci klidně vydělám, když bych jí prodával... a to je ten rozdíl, který tak jako ty, tak nechápe drtivá většina trochu racionálně uvažující populace (ti neuvažující racionálně (což je opět většina nechápe nic)). Samozřejmě.. zatímco ty se snažíš minimalizovat riziko.. tak já ho naopak přijímám i vyšší.. ale právě s tím, že se mi to může v budoucnu zúročit... prostě jsem v tomhle jinej než většina.. to ale neznamená, že nepřemýšlím, nebo že hledám superba za cenu fabie... prostě jen myslím jinak, než většina populace. nic víc