od mk-tec » 01 kvě 2015, 11:25
Co ti na to říct. Hrušky a Jablka - každý z jiného těsta.... Yamaha je trochu menší, X-Citing větší a mohutnější a zcela jistě pro jízdu ve dvou pohodlnější. Neznám však specifické neduhy těchto dvou konkrétních motorů. Pročti si důkladně vlákna o nich, zjisti spotřebu, servis, úkony, servisní intervaly apod. - zkrátka načerpat co nejvíce informací. Pak bych se šel na ně podívat, zjistil historii a v neposlední řadě bych je projel. Každý je jiný a proto by to chtělo asi s někým, kdo podobný stroj má... Když se na to však dívám, Yamahu měl někdo, kdo je cestovatel a opatřil je cestovním plexi - kdežto Kymco, i když je mohutnější, má sportovní střih, zkrácené sportovní plexi - menší ochrana proti vlivům počasí a i pro spolujezdce, takže by bylo nutno dovybavit - pokud ovšem např. majitel nepřikládá origo plexi (pokud se však nejedná již o plexi z výroby, což by odpovídalo přídomku "R"). Yamaha je menší a obratnější pro jednoho, no na delších cestách ve dvou už méně pohodlná... zase je spolehlivá. Zase když nad tím zauvažuješ - brzy zjistíš výhody skůtru a pak se ti může stát (jako většině z nás), že jsi mohl jen trochu a přidat a mít už ten větší a nemusíš znovu řešit stejné dilema...taky jsem si tím prošel.
...toto s musíš ty srovnat a rozhodnout a nečekej objektivní názor na zcela dva odlišné stroje... já bych ti například doporučil - však vidíš, co mám - a to byla moje volba. Burák v této modifikaci se též vyráběl i v kubatuře 250, ale nevím, jestli ho tady seženeš... a ve dvou je 400 dostačující, někdy mi i trochu výkonu chybí...zkusil bych mrknout i na Majesty 400 nebo Piaggio X8, X9, X Evo, Aprilia Atlantic... v kubatuře 500 (shodný motor Master) - pokud jsi v cenové hladině kolem 40-ti tisíc, určitě jde vybrat lépe, než zmíněné dva stroje. Neupřednostňuji žádný z těchto, jen dávám tipy...
...toť je má zkušenost a můj náhled na situaci. Ale každý má jiné priority a měřítka a musíš si to rozhodnout právě jen TY. Nerozhoduj se jen designem, ale objektivně si posuď své priority - ono stejně ten, co si vybereš, ti přiroste k srdci, ať je takový nebo makový, neboť pro tebe bude mít to kouzlo, pro které jsi si ho nakonec vybral a i pro někoho ošklivější může být v tvém pohledu právě zajímavý...
Tak, a jsi tam, kde na začátku... Šťastný výběr.