Ahoj chlapi. Mám drzou prosbu na někoho s Burgmanem K7 a výše, který je z Prahy a byl by ochotný si jej se mnou na hodinku prohodit a trochu se mnou pojezdit. Mám podezření, že ten můj kousek je slabší, než by měl být. Kámoš mi půjčil Kymco Downtowna 300i, který má papírově 25 kW a byl znatelně silnější. Tím nemyslím rozdíl 1.5 kW uvedený v papíru, ale opravdu veliký rozdíl. A to mám Malossi varec a KN filtr. Naložené byly stroje stejně, rozdíl váhy byl tedy jen ve váze skútrů. Potřeboval bych srovnání s co nejpodobnějším strojem, abych měl představu, jestli je prostě B400 relativně slabší, nebo jestli mám řešit nějaký problém. Je pravda, že mám už delší dobu podezření na benzínové čerpadlo, neboť se skútr při vyšších rychlostech nebo naložený začíná při přidání více plynu přidušovat a ztrácet výkon. Dokud nepřesáhnu jakousi pomyslnou hranici v přidávání plynu, tak reaguje krásně a nemám výhrady. Ale když chci předjíždět, je to nepraktické hledat ten bod, kdy to má nejvyšší výkon. Navíc s rostoucí nadmořskou výškou se tento problém dost prohlubuje. Nenapadá mě nic, kromě čerpadla a řídící jednotky, co by mohlo způsobovat tenhle problém.
Takže otázka zní, kdo je ochotný si nechat sáhnout na svého miláčka?