od zdeny65 » 02 led 2017, 10:03
Máš pravdu.Já koupil prvního skutra JonWay 150.Byl to mlaďas ročník-2010.Byl za 15000.Domů jsem dojel z problémy.Pak začala demontáž variátoru.Řemen v háji,spojka jakš takš,blbě to chytalo,sekalo se startovací relé.Chcípalo to.Bohužel všechno až po pár dnech.Maníkovi jsem zavolal.Slevu,jinak to máš zase doma.Dal dolů trojku.Za tu jsem koupil nový díly.Všechno jsem si dělal sám.Skutřík už jen jezdil a jezdil,než jsem koupil Majdu a číňana jsem za dvacet prodal.Ale začalo další hraní z Yamahou.Začal jsem nakupovat různý nářadí nejdřív rázový a úderový utahovák.Bez toho si člověk nijak nepomůže.Pak momenťáky,vlastní výroba přípravků apd.Sranda za veliký prasátko.Sám vím a i ostatní,že něco na skutrovi rozdělávat je docela na delší dobu a vymontit motor z rámu není legrace,jako u pincka.
I když mám dá se říct dílnu plně vybavenou,tak bych to za 1500 nedělal ani omylem.Je vidět,že se v tom nehrabal a neví,že potřebuje kolikrát dva lokty na jedný ruce,aby se dostal do míst,kam se bez demontáže půlky stroje dostane o něco lépe.To si Bojkas měl koupit šlapací kolo a dát si tam přídavný motorek.
-- 02 led 2017, 12:42 --
Chlapi dík za body.Ale je to neustálý problém,řešení nesmyslů.Je nás tady na fóru hodně,kteří se snaží pomoci.Ale je fakt,jesti si někdo koupí za pár stovek nějakej krám,neví co s tím,pak hledá rady,nemá na to aby to opravil.To je trochu out.Majesty jsem koupil po slevě za necelých 40.No a necelých 40 mě stálo to,aby to byl krásnej spolehlivej stroj.Jak jsme tady na foru nadšenci,pro někoho blázni,pro někoho snad i šílenci,tak je to stejně o takovým mottu:Bez peněz do hospody nelez.Motorkařina je hobby.Na to se nepůjčuje,ale musím mít zdroj financí,protože když se náhodou něco podělá,tak jestli mám ve šrajtofli dvě kila a musím koupil ložisko za pětikilo,tak to je zoufalství.A myslím,že je nás tady hodně,kteří ty naše potvory,ať to jsou motorky,nebo auta musí počít s tím,že každý špás něco stojí.Trubka si koupí potvoru za pár stovek a myslí si,že to bude všechno zadarmo?To mu nepřeju mít něco lepšího.Jen pitomá koncovka na výfuk u Yamahy stojí to,za co si ten peklostroj koupil.