Ahoj,
přezul jsem skůtr z nových zimáků na dříve používané letní (Michelin City grip) a v první zatáčce jsem to málem položil. Chování bych popsal jako nestabilní. V nízkých rychlostech (třeba do 20 km/h) to trochu "plave" a při náklonu do určitého úhlu se najednou řídítka samovolně stočí do zatáčky a chce to docela sílu je v zatáčce udržet "rovně". Na druhou stranu, při vyšších rychlostech se skůtru nechce do náklonu. Countersteering vyžaduje výrazně větší sílu. Hned jsem zkontroloval tlak, ale gumy jsou nafoukané správně.
Čím to je? Nedokážu odhadnout, jestli se to takhle chovalo už na podzim před přezutím, protože změna byla plíživá. Teď po výměně z nových zimáků je to šok. Ty gumy mají najeto tak 14 000 km, ale vzorku mají pořád dost (uprostřed nejmíň tak 4 mm).
Budu rád za názor, každopádně aktuální stav se mi nelíbí. Třeba na kruhovém objezdu se bojím to víc položit, abych si nelehl, což na zimácích v pohodě šlo. Něco je tedy špatně.
Ještě doplním:
- gumy jsou nasazené správně (směr otáčení), resp. stejně jako minule (zkontrolováno podle fotek)
- nafoukané jsou správně
- kola byla vyvážena (nevím jak, ale jsou na nich nová závaží, takže nějak ano)
- na obě strany se to chová stejně (blbě)
- před přezutím se to chovalo ukázkově, takže nepředpokládám nějaké zásadní vady jako křivý rám apod.
Přikládám fotky. Myslel jsem si, že by to mohlo být sjetím, ale na předním kole problém nevidím. Na zadním trochu plocha bude, ale některé to chování (stáčení řídítek) nebude vina zadního kola.
Díky