Tak jsem byl v garáži, že sundám zadní kolo a nechám tu gumu obout na zadek. Jenže ještě koukám pořádně na tu gumu a ono je na ní index 56P, jinak šipka je jednosměrná a vzorek je zadní. Normálně mě ty trotlové poslali něco, co podle ofiko stránek Dunlopu vůbec neexistuje
Na předek to dát nemůžu, protože to je podle dulnopu zadní a na zadek to dát taky nemůžu, protože tam potřebuju index minimálně 62L. Tak jí vrátím, takovejdle bastl ať si strčej za klobouk.
edit: Takže všechno je jinak. Psal jse prodejci co mám za problém a ten mě obratem volal a ujistil mě, že je to v pořádku. Tahle pneu se prý v rozměru 130/70 R12 dělá ve dvou verzích - a to s indexem 56P, tu mám já a má stejnej vzorek jako zadní (na obrázku vlevo), má jednu šipečku, je určená na předek i na zadek a dává se na předek i na zadek stejným směrem otáčení. Pak se dělá s indexem 62S se stejným vzorkem a ta je zesílená a je jenom pro zadek. Nic jinýho Dunlop v tomhle rozměru nevyrábí. Ono to i smysl dává - v tý tabulce na Dunlopu je uvedený, že ta s indexem 56P je front/rear, ale nikde není psaný, že musí mít dvě šipečky a dávat se pro předek a pro zadek obráceně. Ten typ, co má dvě šipečky a dává se na zadek po směru a na zadek proti směru vzorku (na obrázku vpravo), ten Dunlop vyrábí pro užší rozměry 100mm, 110mm apod.
Takže jí mám prý dát na předek po směru otáčení šipky, aby se otáčela stejně, jako kdybych jí dával na zadek a bude to tak správně. Tak snad výrobce věděl co dělal, no...
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP