od Gek » 01 pro 2010, 15:38
Nakonec jsem si koupil opravnou sadu knotů, struhák a píchák. Místo bombiček jsme si nechali poslat kompresorek z Emeriky. K rozhodnutí mě trochu pomohla u příhoda, když jsem jel s Vašutem na sraz na Orlíku.
Cituji z mého článku na Skutrmoto: Beru tmavé brýle a sedám na stroj. Začínám se potit. „ máš nějak prázdné kolo“ říká moje žena Věruška. Slezu a znalecky kopnu do zadní gumy. To nevypadá. „ ale když jsi na tom seděl, tak to tak vypadalo“. Jdu pro měřák a 0,8 kilopackala. Hledám problém a nacházím hřebík v gumě. Není problém, antipich zalepí. Už se v hadrech pomalu roztékám. Antipich je v kole, výsledek žádný. Vyndávám druhý antipich ze Zdendovy motorky. Ten ani nefoukne. Tak se zase vysvleču ze všeho, beru montérky a kolo dolu. Povoluji spodní šroub na kyvce a rup. Osmička šroub fuč. Tluču hlavou do země a volám Davidovi ať jede sám, co se mi stalo. Ale je to kamarád, a že jede k nám.
Kolo je dole, Zdendík jede do pneuservisu. Já si připravuji vrtačku, důlčík a přijede David. Kouká na to a mě nepochopitelným způsobem vyšroubuje zbytek šroubu kleštěmi a rukou. Nikdy ho nesmím naštvat, když má takovou sílu.
Konec citace.
Zdenda přivezl kolo ze servisu, kam aplikovali právě tento knot. Nevím kolik tisíc kiláků jsem ještě na knot najezdil a drží. A drží dodnes. Proto jsem objednal soupravu s knoty a z Emeriky kompresorek. Ten mimo jiné dodávají s opravnou souravou, ale nemohu si vzpomenout jak se jmenuje. Myslím Slim, nebo tak nějak.
Tuto zimu budu přezouvat, pokud nezapomenu, knot vám nafotím.
Kymco Xciting 500i. a nejčastěji k vidění" Festina Lente " " Lepší být v šest doma, než o půl šesté v márnici "