od tomkob1980 » 01 zář 2020, 09:00
Minulý týden jsem přezul na Pirelli Diablo Rosso Scooter. Na předchozích pneumatikách Michelin City Grip jsem najel cca 11.700 km a kromě jedné rizikové situace na vodě si na ně stěžovat nemohu. Zadní pneumatika by možná dala ještě tisíc km, přední nepochybně víc. Nemám rád věci úplně na doraz, proto jsem pneumatiky raději vyměnil. Krom toho, kterýkoliv nový plast na skútru je dražší než nová pneumatika, proto si myslím že nemá cenu to pokoušet. Na nových pneumatikách mám najeto cca 150 km takže na nějaké hodnocení je příliš brzy. Nicméně pocitově mi přijde pneumatika "špičatější" a měkčí. Co se mi ale opravdu líbí, je mnohem větší stabilita skútru. Nevím jak to popsat, ale připadá mi, jako by skútr jel jako po kolejích. Takový pocit jsem u předchozích pneumatik bohužel neměl ani když byly nové. Oproti předchozím pneumatikám mě zarazil rozdíl v hloubce dezénu u přední a zadní pneumatiky. Odhaduji, že zadní má 7 mm a přední možná jen 4 mm. Myslím že je to děláno tak, aby byla měněna opět celá sada. Rozměr pneumatik je 13 a 15 palců, obě Made in Indonesia, vyrobeny v polovině roku 2019. Otec si včera objednal tu novinku od Metzeleru, tak jsem na ně také zvědavý. Údajně by to měly být dvousměsové pneumatiky...