2012-09-08 08.42.51.jpg
přední.jpg
Před časem jsme řešili pneumatiky a slíbil jsem, že vložím zkušenost s Michelinkami na maxíkovi. Podíl dálnice/normální silnice je asi 70/30. Styl jízdy - spíš svižnější, rád si zatahám za plyn, rád se projedu krajinou v Beskydech, kde jsou moc pěkné zatáčky.
Přední Michelin Pure Power, má najeto cca 10t., vzorek tak asi 50%, myslím, že určitě ještě tak 7tis. vydrží.
Zadní Michelin Pilot, najeto necelých 9 t. a je sjetá.
Jízdní vlastnosti posuzuju jako celek, na suchu i na vodě dobré, jel jsem párkrát i ve velkém dešti a nechovalo se to nějak nestandatrně. Velké problémy jsem zažil při průjezdu úsekem, který zrovna naši silničáři opravili centimetrovou vrstvou šotoliny. Nedalo se jet ani rovně. Plavalo to, ale to bych spíš přičetl na vrub výkonu stroje a váze. Pravda ale je, že v zatáčkách, kde je naplavený písek třeba po dešti, mi předek, který je dvousměsový držel, ale zadek v záběru pěkně ustřelil.
Takže si myslím, že ty dvousměsový gumy mají něco do sebe. Každopádně s Michelinkou jsem spokojený. Protože nemám přesné poznámky , nedokážu doložit nájezd na Pireli, nebo Metzeler, ale myslím, že zdaleka jsem nenajel tolik, co na Michelince a cenově je Michelinka zadní okolo 2000, Pirelka okolo 2800, Metzelerka taky tak. I když musím říct že na Metzeler FeelFree byla opravdu fajnová jízda, ale sjela se strašně rychle.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!