Já a psát cestopis? No, s radostí tuhle funkci přenechám dalším z účastníků zájezdu, páč mám namoženou pravačku z toho, jak neustále leštím Pana Mopadžiho
To byl samozřejmě vtip, určitě něco sesmolíme, i když půjde "jen" o cestu k Jadranu, kterou znají miliony obyvatel naší planety Země. Jinak e-mail o rezervaci pokoje v Rakousku (noc z 20.8. na 21.8.) již dorazil, takže máme kde složit hlavu a před "divočinou" v Chorvatsku se poprvé a zřejmě i naposledy zkulturnit
Poté už nás čekají jen zpocená těla, mastný vlasy, breberky, klíšťata, zapařený půlky a...a dál už raději nepřemýšlet a těšit se na návrat do ČR
Mimochodem, v tom rakouském penzionu s česky mluvícími majiteli - velmi příjemná mailová komunikace - jsem zamluvil pokoj pro až 4 osoby. Jsou 2 varianty, za 34 Euro se snídaní a 40 Euro s večeří a snídaní, myšleno na osobu. Ano, věřím tomu, že by se dalo sehnat i něco o trochu levnějšího, ale tenhle penzion jsem měl už v původní variantě plánu a rád bych se tam zastavil. Jsem pro možnost s večeří a snídaní, ať se máme dobře a ochutnáme šikovnost místní kuchařky nebo kuchaře, tak snad nebude nikdo proti. Doufám, že po vydatné snídani vyrazíme s úsměvem přes Grossglockner do Chorvatska a pěkný počasí nám bude nakloněno až po zpáteční dojezd k domovům
UPDATE 16.7. Tak jsem se dneska vypravil do Prahy, podívat se na probíhající výstavu stanů a všeho do přírody
http://www.vystavastanu.cz/ Mám za sebou pohodových nedělních 300 kilometrů a výbava na chorvatskou "divočinu" je doma, hurá. Spacák i samonafukovací karimatka si z prostoru pod sedlem "ukrojili" snesitelný prostor, takže za mě spokojenost
Teď už jen vyhlížet 20.srpen