Zdravím Forestera a bez dalšího "okecávání" hurá na odpovědi z dotazníku pro astronauty
1) Ty prvý krát cestuješ za hranice?Bohužel, na Marsu jsem ještě nebyl, ale i to jednoho dne napravím. A pokud jde o naší rodnou planetu Zemi, tak jsem byl za hranicemi ČR asi 3x v dosavadním životě. Před 15 lety na vánočních trzích v Německu a před dvěma týdny na jeden den v Chorvatsku (Záhřeb) na služební cestě do místní keramické fabriky. Jo a do třetice, minulý rok jsem nakoukl k sousedům do Rakouska, kde byl mým cílem vodní hrad Heidenreichstein. Toť moje dosavadní mise za "hranicemi sluneční soustavy"
2) Máš navigáciu alebo si stará škola a všetko máš v knižnej forme?S knižní formou (mapa, lístečky..) bych problém mít neměl, stejně jako s celkovou orientací a pokud je po cestách slušný značení, dá se dojet téměř kamkoliv. Ale GPS navigaci mám, sice jen v podobě "chytrého" telefonu s aplikací
Navigator, ale lepší než drátem do oka. Není nejhorší. Klasickou auto/moto navigaci budu pořizovat až na příští sezónu, stejně tak již zmíňovaný kvalitnější fotoaparát, kameru a tak podobně
3) Máš rád more a si ochotný mať kockatý zadok kvôli tomu pôžitku?Právě proto, že bych rád viděl pěkné moře, tak proto chci vyrazit do Chorvatska. Takže ano, nemám pochyb o tom, že bych neměl moře rád. Tedy jenom v případě, že dosáhnu na dno, protože jsem skoro neplavec
Ale samozřejmě bych se rád podíval i do okolí, přece jen 5 - 6 dnů polehávání na plážích není tím, co by mě vysloveně lákalo, nic proti Forestere
4) Koľko si tak zvládol jazdiť na jednu šupu?Kolik bych zvládl kilometrů na jeden zátah? Doplňujte mi mládenci palivo za letu a já můžu lítat od rána do večera nebo do doby, než se vypaří olej z motoru a z pneumatik budou koukat drátky
5) Si fajčiar alebo trpíš na prostatu?Nekouřím, nepiju, nekradu, předpisy na silnicích přibližně dodržuju a ani ostudu moc nedělám, tedy v případě, že se zrovna nesnažím mluvit englicky. A jde-li o tu prostatu....hmm, nechce se mi to hledat přes Google vyhledávač, ale nemá to něco společného s poslaneckou sněmovnou?
6) Vieš zaťať zuby, zvládaš nepohodu a nebojíš sa nočnej jazdy?Zuby umím zatnout a dokonce si je umím i vyčistit, tak přísahám. Co je nepohoda nevím, jelikož já jezdím vždy jen na pohodu
Jde-li o noční jízdy, no, přímo problém s tím nemám, ale nejraději jezdím v době, kdy se může člověk kochat okolím. A co si budeme povídat, přece jen za tmy toho k vidění moc není, maximálně tak světlušky, srnky, vlci, medvědi a ožratí trumberové bez osvětlení, motající se uprostřed silnice...
7) Nie si bábovka typu mňa niečo bolí, tlačí a nejdem už ďalej, budeme stáť pri každej vŕbe len by si bol spokojný?Jelikož mě zatím skoro nic nebolí, tak nemám důvod si stěžovat. A pokud bolí, nechávám si to pro sebe, tedy nejde-li zrovna o zástavu některého tělesného orgánu, to bych se ozval. Asi. Jinak bábovku mám rád, takže pokud Forester nějakou na cestu upeče, zlobit se nebudu
Tak pohovor jsem napsal a odesílám. S pozdravem jihočech Karel, ročník 1979...
A teď k detailům cesty. Milý Forestere, jelikož končíš v práci v tu dobu v noci ze soboty na neděli, tak Ti dám přátelskou radu - jdi se po práci v klidu a pohodě trochu prospat. Sraz u Bratislavy bych viděl v neděli 20.8., tak kolem 10 hodiny dopolední? V hlavním městě Slovenska jsem zatím ještě nebyl, tak nevím, kde by bylo nejlepší se "srazit", ale koukám na Mapa.cz a zaujala mě benzínová stanice OMV, nějaké Jarovce I. / Jarovce II., tak co třeba tady?
Takže s cestou na Grossglockner souhlasíš, to rád slyším. Pokud jde o ubytování, přeješ si být někde schovaný "za bukem" u pláží jen se spacákem nebo na ty 3 - 4 noci něco zkusím najít? Já osobně na tohle kempování připravený nejsem, výbava nulová a jak píše Gandalf o několik komentářů dále "v horším počasí je pevná střecha nad hlavou fajn". Co oblast Istrie, vyhovuje nebo bys raději jižněji, na nějaký z ostrovů? Jde-li o syna s přítelkyní, tak samozřejmě, že rodina má přednost. Oni mají namířeno do jakých končin, není-li to tajné? Trvají na tom, aby jsi jel s nimi v autě nebo by nenamítali nic proti tomu, když by za nimi táta dorazil na svém stroji Yamaha? Klidně Tě do té destinace jen doprovodím a potom si pojedu po svých, případně pojedeme po svých, bude-li nás víc. Jen bych rád věděl, jakou oblast vybrat, abych co nejdříve upravil hlavní stránku "Za vůni moře a borovicových hájů", případně zamluvil nějakou tu střechu nad hlavou. A ano, dál můžeme řešit detaily přes e-mail nebo ve zdejší poště